TeleSUR

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Telesur sayfasından yönlendirildi)
Telesur
Kuruluş2005
Genel merkezi,
Web sitesiTeleSUR

Telesur, La Nueva Televisora del Sur (Güneyin Yeni Televizyonu) Latin Amerika'da bölgesel şifresiz yayın yapan, merkezi Caracas Venezuela'da olan televizyon kanalı ve internet haber portali. TeleSUR, Latin Amerika'da bölgesel entegrasyonun sağlanması için kurulmuştur.[1]

Kurumsal yapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Telesur Arjantin, Bolivya, Küba, Ekvador, Nikaragua ve Venezuela ortak şirketi olarak kurulmuştur. Objektif haber anlayışıyla özellikle Latin Amerika halklarıyla ilgili konulardaki yayıncılıkta yeni bir ses olarak ortaya çıkmıştır. Merkezi Caracas Venezuela'da olan yayın kuruluşu, şifresiz televizyon sinyali, internet üzerinden yayın ve uydudan yayın yoluyla dünyanın büyük bir kısmına yayınlarını ulaştırmaktadır.

Önemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Telesur, büyük haber kanalları olan BBC, CNN gibi yayın kuruluşlarının yayınlarına bölgede alternatif olabilmiş özellikle Honduras'ta 2009 yılında yaşanan darbe sırasında dünyaya önemli haberler geçebilmiştir.[2] Ayrıca alternatif medyanın önde gelen isimlerinden Katar'dan yayın yapan El Cezire Televizyonu ile yayıncılık alanında iş birliği yapılmaktadır.

Üye ülkeleri gösteren harita

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TeleSUR sitesindeki tanıtım". 8 Temmuz 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2009. 
  2. ^ "Telesur'un batılı haber tekellerinin gücünü kırdığına dair soL haber portali yorumu 2 Temmuz 2009". 5 Temmuz 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]