Teksas'taki countyler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Teksas'taki iller

Teksas'taki iller listesi ABD'de Teksas eyaletinde bulunan 254 tane county'nin isimlerinin, (2007 tahmini) county nüfuslarının, county başkentlerinin ve county başkentleri nüfuslarının listesi.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

County County Nüfusu[1]
1 Temmuz 2007
County Merkez Kenti Merkez Kent Nüfusu[2]
1 Temmuz 2007
Anderson 56.760 Palestine, Teksas|Palestine 18.130
Andrews 13.140 Andrews, Teksas 9693
Angelina 82.812 Lufkin 34.070
Aransas 24.721 Rockport, Teksas 9425
Archer 9004 Archer City 1810
Armstrong 2071 Claude, Teksas 1263
Atascosa 43.589 Jourdanton 4295
Austin 26.610 Bellville, Teksas 4374
Bailey 6357 Muleshoe 4321
Bandera 20.197 Bandera, Teksas 1208
Bastrop 72.248 Bastrop , Teksas 7823
Baylor 3836 Seymour, Teksas 2688
Bee 32.689 Beeville 12.736
Bell 276.975 Belton, Teksas 17.330
Bexar 1.594.493 San Antonio 1.328.984
Blanco 9067 Johnson City, Teksas 1528
Borden 585 Gail -
Bosque 17.942 Meridian, Teksas 1511
Bowie 91.553 Boston -
Brazoria 294.233 Angleton, Teksas 18.640
Brazos 170.954 Bryan 72.015
Brewster 9239 Alpine, Teksas 6190
Briscoe 1479 Silverton, Teksas 635
Brooks 7589 Falfurrias 4969
Brown 38.585 Brownwood 19.571
Burleson 16.598 Caldwell, Teksas 3727
Burnet 43.689 Burnet, Teksas 5706
Caldwell 36.705 Lockhart, Teksas 13.613
Calhoun 20.352 Port Lavaca 11.443
Callahan 13.508 Baird, Teksas 1633
Cameron 387.210 Brownsville 172.806
Camp 12.557 Pittsburg, Teksas 4647
Carson 6358 Panhandle, Teksas 2522
Cass 29.362 Linden, Teksas 2142
Castro 7210 Dimmitt 3744
Chambers 28.771 Anahuac, Teksas 1988
Cherokee 48.169 Rusk 5209
Childress 7556 Childress 6528
Clay 11.119 Henrietta, Teksas 3262
Cochran 3088 Morton, Teksas 1835
Coke 3561 Robert Lee, Teksas 1044
Coleman 8550 Coleman, Teksas 4675
Collin 730.690 McKinney 115.620
Collingsworth 2972 Wellington, Teksas 2084
Colorado 20.666 Columbus, Teksas 3904
Comal 105.187 New Braunfels 51.804
Comanche 13.541 Comanche, Teksas 4223
Concho 3599 Paint Rock, Teksas 278
Cooke 38.486 Gainesville, Texas 16.532
Coryell 72.156 Gatesville, Teksas 15.205
Cottle 1610 Paducah, Teksas 1255
Crane 3862 Crane, Teksas 3061
Crockett 3789 Ozona 3436
Crosby 6310 Crosbyton 1641
Culberson 2484 Van Horn, Teksas 2058
Dallam 6125 Dalhart 6923
Dallas 2.366.511 Dallas 1.240.499
Dawson 13.870 Lamesa 8998
Deaf Smith 18.452 Hereford, Teksas 14.455
Delta 5375 Cooper, Teksas 2143
Denton 612.357 Denton 115.506
DeWitt 19.730 Cuero, Teksas 6465
Dickens 2511 Dickens, Teksas 297
Dimmit 9845 Carrizo Springs, Teksas 5377
Donley 3911 Clarendon, Teksas 2031
Duval 12.187 San Diego, Teksas 4476
Eastland 18.337 Eastland 3903
Ector 129.570 Odessa 96.824
Edwards 1938 Rocksprings, Teksas 1151
El Paso 734.669 El Paso 606.913
Ellis 143.468 Waxahachie 27.311
Erath 35.633 Stephenville, Teksas 16.715
Falls 17.149 Marlin, Teksas 6019
Fannin 33.067 Bonham, Teksas 10.594
Fayette 22.537 La Grange, Teksas 4668
Fisher 3957 Roby, Teksas 617
Floyd 6655 Floydada, Teksas 3152
Foard 1420 Crowell, Teksas 996
Fort Bend 509.822 Richmond, Teksas 13.404
Franklin 11.094 Mount Vernon, Teksas 2805
Freestone 18.797 Fairfield, Teksas 3586
Frio 16.133 Pearsall 7665
Gaines 14.925 Seminole, Teksas 6057
Galveston 283.987 Galveston 56.940
Garza 4700 Post, Teksas 3556
Gillespie 23.507 Fredericksburg, Teksas 10.873
Glasscock 1174 Garden City, Teksas -
Goliad 7154 Goliad 2037
Gonzales 19.210 Gonzales, Teksas 7359
Gray 22.047 Pampa, Teksas 17.204
Grayson 118.675 Sherman 37.710
Gregg 117.119 Longview 76.816
Grimes 25.603 Anderson, Teksas 277
Guadalupe 112.777 Seguin 26.051
Hale 35.731 Plainview 21.656
Hall 3482 Memphis, Teksas 2255
Hamilton 8138 Hamilton, Teksas 2984
Hansford 5235 Spearman, Teksas 2920
Hardeman 4124 Quanah 2599
Hardin 51.597 Kountze 2161
Harris 3.935.855 Houston 2.208.180
Harrison 63.504 Marshall, Teksas 23.872
Hartley 5179 Channing 329
Haskell 5249 Haskell, Teksas 2641
Hays 141.480 San Marcos 50.373
Hemphill 3360 Canadian, Teksas 2212
Henderson 78.897 Athens, Teksas 12.260
Hidalgo 710.514 Edinburg 68.724
Hill 35.352 Hillsboro 8908
Hockley 22.226 Levelland 12.445
Hood 49.170 Granbury 8029
Hopkins 33.769 Sulphur Springs, Teksas 15.387
Houston 22.769 Crockett, Teksas 6906
Howard 32.295 Big Spring 24.075
Hudspeth 3294 Sierra Blanca 533
Hunt 82.945 Greenville 25.674
Hutchinson 21.845 Stinnett 1817
Irion 1743 Mertzon 826
Jack 8833 Jacksboro, Teksas 4516
Jackson 14.093 Edna, Teksas 5798
Jasper 34.553 Jasper, Teksas 7276
Jeff Davis 2264 Fort Davis 1050
Jefferson 241.975 Beaumont 109.579
Jim Hogg 4973 Hebbronville 4498
Jim Wells 41.119 Alice 19.759
Johnson 149.797 Cleburne 29.552
Jones 19.295 Anson , Teksas 2322
Karnes 15.067 Karnes City 3357
Kaufman 96.373 Kaufman, Teksas 8505
Kendall 31.342 Boerne 9414
Kenedy 394 Sarita -
Kent 735 Jayton 441
Kerr 47.860 Kerrville 22.661
Kimble 4461 Junction, Teksas 2576
King 291 Guthrie, Teksas -
Kinney 3320 Brackettville 1818
Kleberg 30.390 Kingsville 24.391
Knox 3524 Benjamin, Teksas 222
La Salle 6009 Cotulla, Teksas 3613
Lamar 49.255 Paris 26.083
Lamb 13.901 Littlefield 6075
Lampasas 20.877 Lampasas 7867
Lavaca 18.754 Hallettsville 2507
Lee 16.356 Giddings 5433
Leon 16.462 Centerville, Teksas 953
Liberty 75.434 Liberty, Teksas 8382
Limestone 22.421 Groesbeck, Teksas 4296
Lipscomb 3033 Lipscomb, Teksas 44
Live Oak 11.349 George West 2266
Llano 18.394 Llano, Teksas 3263
Loving 55 Mentone, Teksas -
Lubbock 260.901 Lubbock 217.326
Lynn 5882 Tahoka 2565
Madison 13.379 Madisonville, Teksas 4366
Marion 10.741 Jefferson, Teksas 1954
Martin 4464 Stanton, Teksas 2239
Mason 3890 Mason, Teksas 2224
Matagorda 37.024 Bay City, Teksas 17.805
Maverick 51.656 Eagle Pass 26.285
McCulloch 7862 Brady, Teksas 5278
McLennan 228.123 Waco 122.222
McMullen 874 Tilden, Teksas -
Medina 43.826 Hondo, Teksas 8902
Menard 2134 Menar , Teksas 1493
Midland 126.408 Midland 103.880
Milam 24.855 Cameron, Teksas 5758
Mills 5031 Goldthwaite 1755
Mitchell 9275 Colorado City, Teksas 3921
Montague 19.656 Montague , Teksas -
Montgomery 412.638 Conroe 52.516
Moore 20.081 Dumas, Teksas 13.706
Morris 13.064 Daingerfield 2480
Motley 1287 Matador, Teksas 666
Nacogdoches 62.435 Nacogdoches 32.006
Navarro 49.396 Corsicana 26.463
Newton 13.827 Newton, Teksas 2277
Nolan 14.614 Sweetwater, Teksas 10.472
Nueces 321.135 Corpus Christi 285.507
Ochiltree 9587 Perryton 8265
Oldham 2075 Vega, Teksas 878
Orange 82.669 Orange, Teksas 17.425
Palo Pinto 27.321 Palo Pinto -
Panola 23.002 Carthage, Teksas 6605
Parker 108.687 Weatherford 25.749
Parmer 9423 Farwell, Teksas 1274
Pecos 15.969 Fort Stockton 7347
Polk 46.332 Livingston, Teksas 6251
Potter 120.775 Amarillo 186.106
Presidio 7575 Marfa 1887
Rains 11.211 Emory 1486
Randall 113.036 Canyon, Teksas 14.077
Reagan 3053 Big Lake, Teksas 2639
Real 2965 Leakey, Teksas 371
Red River 13.108 Clarksville, Teksas 3508
Reeves 11.183 Pecos, Teksas 7898
Refugio 7358 Refugio, Teksas 2726
Roberts 831 Miami, Teksas 550
Robertson 15.819 Franklin, Teksas 1456
Rockwall 73.810 Rockwall 33.826
Runnels 10.362 Ballinger 3774
Rusk 48.568 Henderson , Teksas 11.599
Sabine 10.138 Hemphill 1037
San Augustine 8639 San Augustine 2365
San Jacinto 24.818 Coldspring 764
San Patricio 68.520 Sinton 5392
San Saba 5968 San Saba, Teksas 2549
Schleicher 2811 Eldorado, Teksas 1850
Scurry 16.011 Snyder, Teksas 10.447
Shackelford 3161 Albany, Teksas 1830
Shelby 26.512 Center, Teksas 5764
Sherman 2905 Stratford , Teksas 1885
Smith 198.705 Tyler 96.451
Somervell 7757 Glen Rose 2771
Starr 61.833 Rio Grande City 13.848
Stephens 9538 Breckenridge, Teksas 5606
Sterling 1245 Sterling City 968
Stonewall 1405 Aspermont 851
Sutton 4303 Sonora, Teksas 3060
Swisher 7700 Tulia 4631
Tarrant 1.717.435 Fort Worth 681.818
Taylor 126.540 Abilene 116.219
Terrell 934 Sanderson, Teksas 861
Terry 12.189 Brownfield, Teksas 9001
Throckmorton 1664 Throckmorton, Teksas 811
Titus 29.392 Mount Pleasant, Teksas 14.770
Tom Green 106.342 San Angelo 90.483
Travis 974.365 Austin 743.074
Trinity 14.168 Groveton, Teksas 1119
Tyler 20.403 Woodville, Teksas 2277
Upshur 37.924 Gilmer 5208
Upton 3052 Rankin, Teksas 726
Uvalde 26.581 Uvalde 16.222
Val Verde 48.029 Del Rio 36.582
Van Zandt 52.055 Canton, Teksas 3624
Victoria 86.291 Victoria 62.246
Walker 63.902 Huntsville 37.747
Waller 35.933 Hempstead, Teksas 7223
Ward 10.268 Monahans 6334
Washington 32.034 Brenham 15.098
Webb 233.152 Laredo 217.506
Wharton 40.897 Wharton, Teksas 9227
Wheeler 4793 Wheeler, Teksas 1215
Wichita 128.025 Wichita Falls 101.590
Wilbarger 14.037 Vernon, Teksas 11.066
Willacy 20.513 Raymondville, Teksas 9501
Williamson 373.363 Georgetown 46.867
Wilson 39.264 Floresville 7387
Winkler 6543 Kermit, Teksas 5136
Wise 57.589 Decatur, Teksas 6275
Wood 42.004 Quitman, Teksas 2233
Yoakum 7447 Plains, Teksas 1460
Young 17.683 Graham, Teksas 8518
Zapata 13.605 Zapata, Teksas 4856
Zavala 11.665 Crystal City, Teksas 7133

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]