Tartışma:Gülümse

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Müzik (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Müzik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Müzik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 


Şarkı sözlerinin telif hakkı yok mudur? Şarkı sözlerini izin almadan burada yayımlayabilir miyiz?

"Hadi Bakalım" çok önemli bir şarkı ama Türk Pop Müziği'ni başlatan şarkı olduğu yorumu tartışılır. O zaman 60'lı yıllarda Samanyolu şarkısıyla başlayıp 1990'a kadar olan döneme, mesela 80'lerde Mazhar Fuat Özkan'a biraz haksızlık olur.

Evet şimdi farkettim aynı yorum albüm için de yapılmış.. Şöyle desek daha uyun olmaz mı? (Bir müzisyen olarak) Bu şarkı kolay tekrarlanabilir nakarat melodisi, Dünya normlarına yaklaşan düzenlemesi ve günlük hayatta sıkça kullanılan sözler ve deyimler içermesi nedeniyle Türk Pop Müziği'nde yeni bir dönem başlatmıştır. Aynı yılın sonlarına doğru gelen Yonca Evcimik'in Abone adlı şarkısı ve albümüyle de 80'li yıllarda sadece yabancı müzik dinleyen insanlar bile artık Türk Pop Müziği'ne ilgi duymaya başlamışlar ve satış rakamları milyona ulaşan albümler peşi sıra gelmiştir.