Tartışma:Almatı Zirvesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Sovyetler Birliği (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sovyetler Birliği maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sovyetler Birliği kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Rusya (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Rusya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Rusya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Sovyetlerin devamı olarak güvenlik konseyinin beş daimi üyesiliğine Rusya dışında başka bir ülke başvursa büyük ihtimalle alınmazdı. Bunun sebebi Rusya'nın bölgede önemli bir yere sahip olması ve Sovyetlerin yerine geçici bir güç bulundurulmasının gerekliliğiydi. Rusya=SSCB tamamiyle saçma bir kelime Rusya Askeri, Ekonomik ve Siyasal yönden SSCB'nin yanına bile yaklaşamaz Rusya'nın şu andaki ordusu 2milyon civarında SSCB'nin ordusu 5milyondan fazla SSCB soğuk savaş döneminde ABD'ye rakip olarak gösterilirdi şimdi ise Rusya ABD'nin kılına dokunamayacak durumdadır. Rusya'nın ekonomisi 1991'den beri küçülerek 1998 yılında kriz görmüştür. G8 üyeliği ise formalitetden ibarettir. Çin Cumhuriyeti kızıl devrimden önce Güvenlik Konseyi üyesiydi fakat devrimden sonra Çin Cumhuriyeti bildiğimiz Tayvan oluverdi onun yerine Çin Halk Cumhuriyeti konseye alındı. Anlaşıldı heralde.