Tartışma:Tayip, Yozgat

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Tayıp, Yozgat sayfasından yönlendirildi)

Aynı zamanda kelime Arapçadan gelmedir, anlamı ayıp olan, kınanandır. Ayıpsa toplumca kabul görmeyen kaba hareket, söz veya davranışlar. Tayip(anlamı) Ahlaki olmayana; toplum kurallarına göre yapilmasi yadırganan olgu-eylemlere verilen sıfat. Ahlaki açıdan suç olan ve toplumda yaşamaması gereken hareketler, davranışlardır.

Ayıp olan(tayip olan) bir toplumda yaşarsa o toplum çöküntüye uğrar. Ahlakın kalmadığı bir toplum yaşayamaz. Bütün dinlerin temeli ahlaka dayanır. İslam ahlakı, "İslam güzel ahlaktan ibarettir." hadisinde ifade edilmiştir. İslam ilimleri için de ahlak ilmi ayrı bir daldır.

"Ahlak", kelimenin en dar anlamıyla, neyin doğru veya yanlış sayıldığı (sayılması gerektiği) ile ilgilenir. Bu nedenle ahlak, iyi bir yaşamın temelini teşkil eden inançlar bütünü olarak da görülebilir. İnsanlık tarihinin büyük bir kısmında, dinler ideal bir yaşama dair görüş ve düzenlemeler getirmiştir, bu nedenle ahlak, çoğunlukla dini emir ve prensipler ile karıştırılmıştır. Ahlak bir toplumun doğru ve yanlış hakkındaki inançlarıdır. --organik 18:08, 29 Temmuz 2008 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ahlak
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ahl%C3%A2k%C3%AE_konular_listesi
http://en.wikipedia.org/wiki/Morality
http://tr.wikipedia.org/wiki/Etik
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF05A79F75456518CA