Tartışma:Mohaç Muharebesi (1687)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Fransa (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fransa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fransa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hırvatistan (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hırvatistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hırvatistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Macaristan (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Macaristan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Macaristan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Hatali ve gayet tarafli Ingilizce Viki maddesinden alinan kaynak[kaynağı değiştir]

Burada Ingilizce Vikipedia maddesinden alinan acayip hatalar ve yanlislar bulunmakta. Ingilizce Vikipedia maddesi gayet tarafli bir tonla, bir suru hatalar yapilarak acayip Vikipedia'ya hic yakismayan bir fantazi gibi yazilmis. Bunlar degistirildi ve Ingilizce Viki maddesine de bu duzeltici degisikler konulmasi gerekli. Ozellikle Osmanli devleti ordusunun buyuk sayida Memluklu askerden olusmasi hic gerceklere uymaz hata ve hatta gulunc!! noyder 13:02, 15 Ağustos 2009 (UTC)

Birinci-Ikinci[kaynağı değiştir]

Madde basliginda Ikinci kelimesi yok... --E4024 (mesaj) 18:46, 19 Haziran 2012 (UTC)

Bir büyük zafer ve bir büyük mağlubiyetin karıştırılması[kaynağı değiştir]

1. Mohaç Muharebesi (1526) sonuçları ve etkilediği alanların dünya tarihinin ve Avrupa'nın en stratejik ve hassas bölgeleri olması itbarıyla Osmanlı tarihindeki belki de en büyük savaştır. Böyle büyük bir zaferle tam tersi bir büyük mağlubiyetin sanki aynı savaşmış gibi karıştırılması olağanüstü bir hata olur. Ne yazık ki her zamanki vikipedi denetmenlerinin sığ ve Batı yanlısı tutumları nedeniyle maddeyi düzeltme çabaları hep surlara tosluyor. Mutlaka 2. Mohaç Muharebesi ayrımı vurgulanmalıdır. Hem de bu yenilgi sonrası bir taht isyanı gerçekleşmiş olduğu halde nasıl olup da böyle iki farklı savaş sanki önemsiz bir detaymış gibi aynı isimle anılmakta...

Zaten madde isimlerinde (1687)ve (1526) ifadesi kullanıldı.Bence bu yeterli. OkanfanEvet benim? 15:15, 11 Nisan 2015 (UTC)

Savaş kategorisi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Savaşın yazılımı neden yok? Allen Sahir (mesaj) 21:03, 24 Ocak 2018 (UTC)