Tartışma:Elazığ (il)/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Elazığ ili haritasında Ağın ilçesi bulunmamaktadır.

  • Harita eski olmasından dolayı kaynaklanmaktadır.--AbSar 12:16, 30 Mart 2006 (UTC)

Elazığ'ın şairleri?[kaynağı değiştir]

Ben bu maddede sıralanan Elazığ'ın şairleri konusunda kuşkuluyum. Bu "şair"leri gerçekten tanıyor musunuz? Bu kişiler gerçekten şair midir? Bazılarının kitapları olduğundan haberdarım, ama tüm adları bilmiyorum doğrusu.

Muhammedcimci 18:22, 15 Eylül 2006 (UTC)

Katılıyorum. Sadece bu sayfada değil, tüm Vikipedi'de çeşitli benzer listeler var, biri gelip öylesine adını eklese, kimsenin bileceği yok. Ya da sevmediği birini listeden çıkartma. Listelerin yanlış bilgi verme riski yüksek. --Özgür 18:25, 15 Eylül 2006 (UTC)

Hakkında bilgi bulamadığım Elazığlı "şair"ler[kaynağı değiştir]

Hakkında bilgi bulamadığım, dolayısıyla varlığından emin olamadığım Elazığlı "şair"ler şunlar:

  • Mahmut Eşbe
  • Eşca Arslan

Yukarıdakilere ait yayımlanmış herhangi bir şiir var mıdır, bilmiyorum. Kendilerini gerçekten hiç tanımıyorum.

Bir de listede "şiir kitabı" olan bazı kişiler var, ama kitaplarını kendileri bastırmış kişiler bunların bazıları. Türkiye'de "şiir" kitabını kendisi bastıran o kadar çok insan var ki, hesabını yapmak olanaksız (Aziz Nesin, "Türkiye'de her üç kişiden beşi şairdir," der). Yazdıklarının "şiir" olduğunu sanan bazı kişiler, şiirlerini hiçbir yerde yayımlatamayınca, sonunda kendileri bastırıyorlar. Bunların pek azı, gerçekten güzel şiirler yazmış olabilirler. Ama pek çoğu alt alta yazdığı imgeden yoksun ama uyaklı satırların "şiir" olduğunu sanıyor. "Değerinin bilinmediğini" düşünüyor. Bu türden kişiler hiç şiir okumuyor, ama "şiir" yazıyor. Konu özellikle şiir olunca, kimin şair olduğunu belirlemek zor. Demem o ki, kitabı da olduğunu bildiğim pek çok tanıdığım benim gözümde ve şiir okuru azınlığın gözünde şair filan değildir; bu listede de onlardan bazıları var, adları önemli değil. Hiç okumadan yazan biri ne kadar şair olabilirse, o kadar şairler.

Muhammedcimci 18:47, 15 Eylül 2006 (UTC)


Şair listesi[kaynağı değiştir]

Eğer itiraz olmazsa şairler listesini yukarda da belirtilen nedenlerle silmeyi öneriyorum.--Plenumchamber 14:35, 25 Nisan 2007 (UTC)

Arkadaşlar, şairler listesini maddeden diğer sanat kollarına ve meslek kollarına haksızlık olmaması için çıkardım. Çünkü eminim ki bu il için en az şairler kadar değerli başka sanatçılar ve meslek adamları da vardır. Şairlere ayrıcalıklı davranmanın anlamı yok.--Plenumchamber 05:59, 30 Nisan 2007 (UTC)

Elazığda iz bırakanlar[kaynağı değiştir]

Bu liste sürekli vandalizme neden oluyor. Bu listeyi cikarmanin faydali olacagini dusunuyorum ne dersiniz?--Plenumchamber 10:02, 30 Mayıs 2007 (UTC)

Katılıyorum, bu tür öznel listelerin maddelerden kaldırılması daha önce de gündeme gelmişti. "Malatya'nın ünlüleri" vb. gibi listeler o maddenin içinde alt başlık da olsalar, doğrulanabilir olmadıkları ve subjektif oldukları için bu sayfalarda yer almamalıdırlar. --Metal Militia ileti 10:34, 30 Mayıs 2007 (UTC)
Madde bu liste yuzunden vandallandığı için bu listeyi kaldırıyorum.--Plenumchamber 06:46, 1 Haziran 2007 (UTC)

erkek kadın nüfusu oranı biraz acayip değil mi. Erkek nüfus kadınların iki katı nerdeyse

2009 Elazığ Nüfusu 320000

Şehrin ismi Elâzığ değil ELAZIĞ'dır. Düzeltme işareti hatalıdır. Filolojik köken olarak El-Azık şeklindedir, Mustafa Kemal Paşa tarafından verilmiş bir isimdir. 88.229.88.193 23:30, 22 Eylül 2012 (UTC) Algln