Tartışma:2014 İsrail-Gazze çatışması

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:3. Filistin El-Aksa İntifadası sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Orta Doğu (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Orta Doğu maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Orta Doğu kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İsrail (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İsrail maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İsrail kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Filistin (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Filistin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Filistin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Savaş eşit güçler arasında olan bir durumdur, bu duruma savaş demek filistinlilere haksızlık yapmak gibi bu açıdan bu olayın israil söylemiyle değilde tarafsız bir gözle değerlendirmek gerektiği için 3. Filistin El-Aksa İntifadası (2014) adıyla adlandırılması daha tarafsız bir madde başlığı olmasını sağlayacaktır (78.185.237.236 04:15, 25 Temmuz 2014 (UTC))

taraflı başlık[kaynağı değiştir]

Ortada Hamas hedef deniliyor ancak sivil ve çocukları hedef alan bir İsrail ordusundan söz ediyoruz. Ayrıca sivillere karşı tanklı, füze bataryalı, uçaklı bir askeri saldırıdan bahsediyoruz. Füzeye karşı ancak elindeki imkanlar gereği taş atan bir Filistin var. İntervikisi İngilizce başlığının tartışmalarında dahi çoğunluktaki "semitizm" yanlısı veya görüşlü İsrailli Vikipedistlerin Filistinlilere yönelik "terörist" yakıştırmasına karşın başlığın taraflı olduğu: operasyon yerine İsrail-Filistin çatışması uygun görüldü. Kaldıki bu taraf algısını bertaraf etmek için değil, olayların bir katliam-saldırı olmasından ötürü yapıldı. Başlık kesinlikle, çok açık bir şekilde taraflıdır. İsrail saldırılarının buyutu katliamlara varmıştır. Acil birşeyler yapılması gerekiyor. Miryam (mesaj) 13:15, 29 Temmuz 2014 (UTC)

2014 Gazze'ye yönelik İsrail abluka ve saldırıları[kaynağı değiştir]

Yeni isimlendirme bu olmalı çünkü bu bir çatışma asla olamaz. İsrail apaçık devlet terörü işliyor. Bunu Birleşmiş Milletler ve insan hakları kuruluşları doğruluyor. İsrail ordusu sivilleri katlediyor, Gazze'ye insani yardımları geri çeviriyor. İsrail Hava Kuvvetleri Gazze'nin son elektrik santralini son saldırılarda kasten imha etti. Hastanelerdeki yaralı Filistin'lilere saldıran bir İsrial'den bahsediyoruz~. 95.9.27.225 22:19, 20 Ağustos 2014 (UTC)

"sivil ve çocuk ayrımı gözetmeksizin tüm Gazze coğrafyasında yaşayan bireyler hedef alnımış,"  --162.95.159.23 15:28, 29 Ağustos 2014 (UTC)