JS Tampere United

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tampere United sayfasından yönlendirildi)
Tampere United
Tam adTampere United Oy
RenklerMavi - Yeşil
Kuruluş1998
StadyumRatina Stadyumu, Tampere
(Kapasite: 17,000)
BaşkanFinlandiyaHarri Pyhältö
Teknik direktörFinlandiyaJarkko Wiss
LigVeikkausliiga
2010Veikkausliiga 2010, 7
Resmî site[FinlandiyaTampereUnited.com,
İngiltereTampereFC.com FinlandiyaTampereUnited.com,
İngiltereTampereFC.com]

Tampere United, Finlandiya'nın Tampere şehrinde yer alan bir futbol kulübü.

Kulüp 1998 yılının Temmuz ayında kurulmuştur. Asıl plan iki yerel kulüp olan FC Ilves ve TPV'nin birleşmesi yönündeydi ancak bu girişimin sonunda TPV kendi takımıyla devam ederken FC Ilves de alt liglerde oynamaya devam etti ve Tampere United onun üst ligteki yerine kondu.

Kuruluşundan 15 ay sonra, 1999'da ilk sezonlarında Veikkausliiga'ya yükselmeye hak kazandı. Veikkausliiga'daki ilk sezonunda ligi 6. sırada bitiren Tampere United, kulübün üçüncü sezonu olan 2001 yılında şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı.2002'de beşinci ve 2003'te üçüncü olan takım 2006 yılında ikinci şampiyonluğunu kazanmayı başardı. Daha önceden şike olaylarına dahil olduğu bilinen Singapur merkezli şüpheli bir şirketten para aldığı gerekçesiyle 14 Nisan 2011 tarihinde Finlandiya Futbol Federasyonu'nun kararıyla liglerden süresiz men cezası almıştır.[1]

14 Nisan 2011 tarihinde kulüp Finlandiya Futbol Federasyonu tarafından süresiz olarak askıya alındı çünkü sabit oyunlar ve kara para aklamayla ilgisi olduğu bilinen Singapur merkezli şüpheli bir şirketten para almıştı. Kulüp 2011 Veikkausliiga sezonundan çıkarıldı. Sözleşmeli oyuncular para yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Kulüp 2012 veya 2013'te herhangi bir lige katılmadı. Nisan 2013'te Turku Temyiz Mahkemesi eski CEO'su Deniz Bavautdin'i ve eski yönetim kurulu başkanı Harri Pyhältö'yü kara para aklamaktan suçlu buldu.

Tampere United taraftarları, kulüp mali zorluklar yaşadıktan sonra 2009 yılında bir taraftar güvenini kurdu. Amaç, taraftarların kulüp içinde söz sahibi olmalarına ve kulübün hisselerini satın almalarına yardımcı olmaktı.

2012 yılında taraftar takımı oynadığı 2012 yılında güven, TamU-K, güven taraftar adını taşıyan yeni takımı kurdu Kutonen, Fin futbol alt bölünme ve terfi kazanmıştır Vitonen . Yükselmeye karar veren terfi play-off maçına 441 kişi katıldı.2013'te takım Vitonen'e yükseldi ve 2014'te takım yükselme play-off'unda penaltılara ulaştı ve kaybetti.Nelonen'de başka bir sezonun ardından TamU-K, Kolmonen'e terfi etti,

2016 sezonunun başlangıcında, Tampere United, TamU-K altında oynayan tüm takımları devraldı. Böylelikle ilk takım 2016'da Kolmonen'de oynadı ve sezonun ardından Kakkonen'e yükseldi . Tampere United, 2017'de Kakkonen B Grubu'nda altıncı oldu ve 2018'de C Grubu'nda dokuzuncu oldu ve 2019 sezonunda Kakkonen'de kaldı.

Kulüp 2021 yılı itibarıyla Kolmonen'de mücadele etmektedir..

Şampiyonlukları[değiştir | kaynağı değiştir]

Teknik Direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]