Søren Skou

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Soren Skou sayfasından yönlendirildi)
Søren Skou
Doğum20 Ağustos 1964 (59 yaşında)
Danimarka
MeslekCEO, A.P. Moller-Maersk Maersk Line

Søren Skou (d. 20 Ağustos 1964), Danimarkalı iş insanı. Haziran 2016 tarihinden bu yana A.P. Moller-Maersk Grubunun icra kurulu başkanlığını (CEO) yapmaktadır. Ocak 2016 tarihinde grubun Taşımacılık ve Lojistik bölümünün başına getirildi. Daha önce, Ocak 2012'de başladığı Maersk Line CEO'luğu görevini yapıyordu. Ayrıca 2007 yılından beri grup yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir. Skou, 10 yıl Maersk Tanker şirketinin CEO'luk görevini üstlenmiştir. Lloyds List'in 2014'ün Aralık ayında açıklanan listesinde, uluslararası taşımacılık endüstrisinin en etkili isimlerinden biri olarak yer almıştır.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Skou, Maersk bünyesinde ilk görevine 1983 senesinde başladı. 1983-1994 yıllarında Kopenhag ve New York ofislerinde çeşitli görevlerde bulundu. 1994 yılında Maersk Line'ın Pekin ofisinde Çin Operasyon Müdürü olarak görev yapmaya başladı. 1998 senesinde Kopenhag'a direktör olarak geri döndü. Takip eden yıllarda Maersk Tanker'e transfer oldu ve önemli görevlerde yer aldı. 2001 yılında ise Maersk Tanker'in CEO'luk görevine getirildi. Maersk Tanker grubunda CEO'luk görevini yaparken aynı zamanda Damco, Maersk İş Geliştirme ve Maersk Konteyner Endüstrisi bölümlerinde sorumluluklar üstlendi.

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Søren Skou, Kopenhag kentinin dışındaki Vedbæk kasabasında eşi Lene ve üç çocuğu ile birlikte yaşamaktadır. Birçok kez bisiklete olan ilgisini dile getirdi.[kaynak belirtilmeli]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]