Son Şarkı (film, 2010)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son Şarkı (film, 2010)
The Last Song
Son Şarkı film posteri
YönetmenJulie Anne Robinson
SenaristNicholas Sparks
Jeff Van Wie
Oyuncular
MüzikAaron Zigman
Görüntü yönetmeniJohn Lindley
KurguNancy Richardson
Stüdyo
DağıtıcıWalt Disney Studios
Motion Pictures
Çıkış tarih(ler)i31 Mart 2010 (2010-03-31)
Süre107 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe$20 milyon[1]
Hasılat$89 milyon[1]

Son Şarkı (İngilizce özgün adıyla: The Last Song) Nicholas Sparks'ın aynı isimli 2009 romanıyla birlikte geliştirilen 2010 Amerikan gençlik romantik drama filmi. Film, ilk yönetmenlik denemesini yaptığı Julie Anne Robinson tarafından yönetildi. Nicholas Sparkse ve Jeff Van Wie tarafından senaryosu birlikte yazıldı. Filmde, Miley Cyrus, Liam Hemsworth ve Greg Kinnear yer alıyor.

Sparks, romanı tamamlamadan önce Ocak 2009'da senaryoyu tamamladı ve Son Şarkıyı film için ilk senaryosu haline getirdi. Georgia, Tybee Adası ve Savannah yakınlarındaki prodüksiyona başladıktan sonra, Last Song, Tybee Adası'nda çekilen ilk film oldu. Çekimler 15 Haziran - 18 Ağustos 2009 tarihleri arasında sürdü ve çoğu sahneler adanın plajında ve iskelesinde çekildi.

Son Şarkı Touchstone Pictures tarafından 31 Mart 2010'da gösterime sokuldu. Film eleştirmenlerden olumsuz eleştiriler aldı, birçoğu senaryoyu ve Cyrus'un performansını eleştirdi, ancak 20 milyon dolarlık bir bütçeyle dünya çapında 89 milyon dolar hasılat yaptı. 17 Ağustos 2010'da Blu-ray Disc ve DVD'de yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ronnie ve Jonah'ın anne ve babaları 3 yıl önce boşanmıştır. Anneleriyle yaşayan çocuklar, yazın babalarının yaşadığı sessiz bir Güney Amerika sahil kasabasına (Georgia) gönderilirler. Ronnie babasına karşı oldukça soğuktur. Kasabada yakışıklı bir gence aşık olan Ronnie, müziğe karşı oldukça tutkuludur ve bu tutkusunu müziğede meraklı olan babasıyla paylaşmaya başlar. Baba-kız müzik sayesinde tekrar bağ kurmaya başlarlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "The Last Song (2010) – Box Office Mojo". Box Office Mojo. Internet Movie Database. 30 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]