Radiant (çizgi roman)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Radiant sayfasından yönlendirildi)
Radiant
Yayın bilgileri
YayıncıAnkama
BiçimiManfra
TürMacera, fantezi[1]
Yayınlanma tarihi4 Temmuz 2013-günümüze
Sayılar17
Yaratıcı ekip
Yazar(lar)Tony Valente
Radiant
ラディアン
(Radian)
Anime televizyon dizisi
Yönetmen
  • Daiki Fukuoka
  • Seiji Kishi
YapımcıYūsuke Fujita
SenaristMakoto Uezu
MüzikMasato Kōda
StüdyoLerche
Lisans
KanalNHK Educational TV
Diğer kanallar
Yayın tarihi 6 Ekim 2018 26 Şubat 2020
Bölüm sayısı42

Radiant, Tony Valente tarafından yazılan bir Fransız manfra serisidir. Seri, Ankama tarafından 2013 yılından beri yayınlanmakta olup, Nisan 2022 itibarıyla Fransızca olarak yayınlanan 16 cildi bulunmaktadır. Lerche tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Ekim 2018-Şubat 2019 tarihleri arasında yayınlandı. İkinci sezonu ise Ekim 2019-Şubat 2020 tarihleri arasında yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Seth, Pompo Hills bölgesinden gelen hevesli bir büyücüdür. Tüm büyücüler gibi, kendisi de "enfekte" adıy verilen Nemesis'in temasından kurtulan az sayıdaki birkaç kişiden biridir. Nemesisler gökten düşen temas ettikleri her şeyi kirleten ve yok eden yaratıklardır. Nemesislere karşı bağışıklığı bulunan Seth, bir avcı olarak Nemesislerle savaşmak istemektedir. Ancak bundan daha fazlası olarak, Seth yaratıklar için basit bir avdan daha çok bir arayışa çıkmak, onların sözde ortaya çıktığı efsanevi arazi Radiant'ı bulmak istemektedir. Diğer büyücülerden de oluşan bir grubun desteği ve Engizisyon mahkemesinin sert denetimi altında Radiant'ı aramak için dünyayı dolaşmaya başlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Official Website for Radiant". Viz Media. 17 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]