Hayat Işığım

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Okyanuslar Arasındaki Işık sayfasından yönlendirildi)
Hayat Işığım
The Light Between Oceans
Film afişi
YönetmenDerek Cianfrance
Yapımcı
SenaristDerek Cianfrance
UyarlamaOkyanuslar Arasındaki Işık
–M. L. Stedman
Oyuncular
MüzikAlexandre Desplat
Görüntü yönetmeniAdam Arkapaw
Kurgu
  • Jim Helton
  • Ron Patane
Yapım şirketi
Dağıtıcı
Çıkış tarih(ler)i1 Eylül 2016 (2016-09-01) (Venedik)
2 Eylül 2016 (2016-09-02) (ABD)
4 Kasım 2016 (2016-11-04) (BK)
Süre132 dakika[1]
Ülke
  • Birleşik Krallık
  • ABD
  • Hindistan
Dilİngilizce
Bütçe$20 milyon[2][3]
Hasılat$21.8 milyon[3]

Hayat Işığım, Derek Cianfrance tarafından yazılmış ve yönetmenliği yapılmış, M.L. Stedman'ın aynı adlı romanından uyarlanmış Amerikan drama filmidir. Filmin başrollerinde Michael Fassbender, Alicia Vikander ve Rachel Weisz bulunmaktadır. Filmin çekimlerine Ekim 2014'te Yeni Zelanda'da başlandı. DreamWorks Pictures filmin yapımcı stüdyosudur. 73. Uluslararası Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan için yarıştı. 2 Eylül 2016 tarihinde vizyona girdi.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Tom Sherbourne, Çanakkale Savaşı’nda acı dolu dört yıldan sonra Avustralya’ya döner ve kıyıdan yarım gün uzaklıktaki Janus Kayası’ndaki deniz fenerinde bakıcı olarak çalışmaya başlar. Genç, güzel, cesur ve sevgi dolu karısı Isabel’le evlilikleri ikisinin de kafasındaki gürültüyü susturup yıldızlar, dalgalar ve rüzgârın sesinden başka hiçbir şeyin olmadığı iki kişilik dünyalarında huzur bulmalarını sağlar.

Bir gün, üç yılın ve üç düşüğün ardından, karısı bir bebeğin ağlamalarını duyar. Dalgalar, içinde genç bir adamın cesedi ile birkaç aylık bir bebeğin olduğu bir tekne getirmiştir onlara. Çocuk özlemiyle dolu Isabel Sherbourne dualarının Tanrı tarafından kabul edildiğini düşünür. Yüreklerinin sesini dinleyip bebeği sahiplenmeye ve bundan kimseye bahsetmemeye karar verirler. Yıllar sonra gerçekler ortaya çıkmaya başlayınca aldıkları kararın hiç beklemedikleri sonuçları olduğunu anlarlar.

Hayat Işığım filminin seti, George Caddesi, Port Chalmers, Yeni Zelanda
Grey Caddesindeki film için değiştirilmiş bir dükkân, Port Chalmers

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Çekimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin çekimlerine Yeni Zelanda ve Avustralya'da Eylül 2014'te başlanacağı açıklanmıştı. Film ayrıca Stanley'de (Tasmanya'nın Kuzeybatısındaki sessiz bir sahil kasabası) çekildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Light Between Oceans (12A)". British Board of Film Classification. 10 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016. 
  2. ^ "'Don't Breathe' likely to beat 'Light Between Oceans' and 'Morgan' in Labor Day box office". LosAngelesTimes.com. 4 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2018. 
  3. ^ a b "The Light Between Oceans (2016)". Box Office Mojo. 9 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]