Tek Başına (film, 2005)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(North Country (film) sayfasından yönlendirildi)
Tek Başına
North Country
Film afişi
YönetmenNiki Caro
YapımcıNana Greenwald
SenaristClara Bingham
Laura Leedy
Michael Seitzman
OyuncularCharlize Theron
Frances McDormand
Sissy Spacek
Sean Bean
Woody Harrelson
Richard Jenkins
Jeremy Renner
Amber Heard
MüzikGustavo Santaolalla
Görüntü yönetmeniChris Menges
KurguDavid Coulson
DağıtıcıWarner Bros.
CinsiSinema filmi
TürüDram/Duygusal
RenkRenkli
Yapım yılı2005, ABD
Süre126 dakika
DilIngilizce
Hasılat18.324.242 $ (ABD)
Resmî sitesi

Tek Başına (özgün ad: North Country) 2005 yapımlı Akademi Ödülüne aday gösterilmiş Dram filmidir. Gerçek hayattan uyarlanan film, bir madende çalışan kadının şehirdeki ilk cinsel taciz davası açması konu alınmaktadır. Niki Caron'un yönettiği filmin başrolünde de Charlize Theron vardır, kendisi bu filmdeki rolüyle Akademi Ödülünde En iyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülüne aday gösterilmiştir. Filmde Sissy Spacek,Frances McDormand,Sean Bean,Richard Jenkins ve Woody Harrelson yardımcı karakterleri canlandırmaktadırlar. Film gişelerde çok üstün başarı getirmemesine rağmen, Rotten Tomatoes'de 69% almıştır.

Filmin Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Josey Aimes (Charlize Theron) Sam ve Karen isimli iki çocuk annesi olan fakat ilk çocuğunu bir tecavüz kendisine yapılırken doğurmuştur. Bir süre sonra evlendiği adamdan da şiddet kendisine uygulayınca annesi ve babasının yanına gider. Babası Josey'i pek sevmez ve onunla pek konuşmaz. Kuaförlük yapan Josey bu işte pek iyi para kazanacağını düşünmemektedir. Tek isteği iki çocuğuna bakmaktır. Burada eski arkadaşı Glory ile karşılaşır. Glory madende çalışmaktadır ve Josey'in babası da öyle. Şimdi Josey madende çalışmaya başlar ve bir süre sonra kendisine cinsel taciz yapılınca gittikçe hayatı kötüye doğru gider ve Glorynin eskiden meşhur bir hokey oyuncusu olan avukat arkadaşı Bill White’ye (Woody Harrelson) yardıma gider. Şimdi Bill ve Josey şehrin ilk cinsel taciz davasını açacaklardır. Ancak işler karışmıştır, tehdit edilen diğer maden işçileri Josey'in tarafında değildirler ve Glory ise garip bir hastalığa yakalanmıştır ancak Josey umudunu yitirmeden davasını sürdürür.

Yaş Sınırı[değiştir | kaynağı değiştir]

18 yaş ve üzerine uygundur çünkü bu film cinsellik bağlantılı sahne ve konuşma, bazı küfürler ve kısa şiddet içermektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]