Mona Lisa Gülüşü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Mona Lisa Smile sayfasından yönlendirildi)
Mona Lisa Gülüşü
Mona Lisa Smile
Mona Lisa Gülüşü
YönetmenMike Newell
YapımcıJoe Roth
SenaristLawrence Konner ve Mark Rosenthal
OyuncularJulia Roberts
Kirsten Dunst
Julia Stiles
Maggie Gyllenhaal
Ginnifer Goodwin
StüdyoColumbia Pictures
CinsiSinema filmi
TürüRomantik/Komedi/Dram
RenkRenkli
Yapım yılı2003, ABD
Süre117 dk.
Dilİngilizce
Bütçe65,000,000$

Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Mona Lisa Gülüşü 2003 Columbia Pictures, Revolution Stüdyoları'nda yapılmıştır. Yönetmenliğini Mike Newell, senaryosunu Lawrence Konner ve Mark Rosenthal yazdığı filmde, Julia Roberts, Maggie Gyllenhaal, Kirsten Dunst ve Julia Stiles rol almıştır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Katherine Watson, 1953 yılında sanat tarihi öğretmeni olarak Kaliforniya’dan Massachusetts’deki Wellesley Koleji’ne gelir. Savaş sonrasındaki bu dönemde Katherine, ülkenin en başarılı ve en iyi öğrencilerine sahip olduğunu ve onların kendilerine verilen imkânlardan yararlanabileceklerini düşünür. Fakat ne yazık ki, Katherine kasabaya geldikten sonra çevresindeki insanların saygınlığı para ile ölçtüğünü görür.

Okuldaki öğretmenlerden biri olan Nancy Abbey’e göre de bir genç kızın iyi bir eğitimden çok parmağında evlilik yüzüğüne ihtiyacı vardır. Katherine öğrencilerine özgürce düşünmeyi öğretmeye çalışırken fakültedeki tutucu kesim ve öğrencilerinden biri olan Betty Warren tarafından suçlanır. Yeni evlenen Betty, Katherine’e en yakın arkadaşı Joan Brandwyn’i Yale Hukuk Okulu’na gitmesine teşvik etttiği için düşman olmuştur. Joan ise o dönemde erkek arkadaşından evlenme teklifi almayı beklemektedir.

Akıllı Giselle Levy için, Katherine daha önemli bir rol almış ve ona yol gösteren kişi olmuştur. Tatlı ve utangaç Connie Baker için ise, Katherine bir örnek olmuş ve kendine olan güvensizliğinden kurtulmasını sağlamıştır. Nasıl yaşayacaklarının anlatıldığı bir dünyada Katherine onlara kendilerini düşünmeyi öğretmiştir. Öğrencileri kendi yollarını bulmaya çalışırken, Katherine de kendine farklı yollar çizmeyi öğrenecektir.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Film müzikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]