Meyveş Nine

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Meyveş Morçöl veya yaygın olarak bilinen adıyla Meyveş Nine (d. 1835 (tartışmalı), Sürmene - 1965), çok uzun süre yaşaması ve öldüğü tarihte uzaydan gelen huzmeler görülmesi nedeniyle uzaylı ve universal mother lakaplarıyla tanınan Türk kadındır.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Okuma yazma bilmeyen Meyveş Nine, öldüğü güne kadar tarlada çalıştı. Yaşadığı dönemde ilçenin hastaları şifa bulmak için kendisine geliyordu. Meyveş Nine, eş zamanlı olarak ebe olarak çalışıyordu. Meyveş Nine 130 yaşında öldü. Ölümünde uzaydan gelen huzmeler görüldüğü iddia edilmiştir. Bundan dolayı kendisine birçok kurum tarafından genel olarak "uzaylı", özel olarak "universal mother (Evrensel Anne) adı takılmıştır. Torunlarından Alaettin Yıldız, NASA'da çalışmış bir bilim insanıdır.[1]

Sürmene'deki evi yine kendisi adına kurulmuş bir vakfa çevrilmiştir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Bilimin Türk 'yıldız'ı". 23 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2021. 
  2. ^ Yılmaz, Hakan (22 Ağustos 2004). "Bu yıldızın arkasında Meyveş nine var!". zaman.com.tr. 17 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

https://www.bilgicik.com/yazi/meyves-nine-tarikati-dunya-dinleri/ 7 Kasım 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.