Masum (Hint dizisi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Masum (hint dizisi) sayfasından yönlendirildi)

Masum (hintçe: साथ निभाना साथिया Saath Nibhaana Saathiya Tercümesi: Benimle Kal Sevgilim) Rashmi Sharma Telefilms altında Rashmi Sharma tarafından üretilen bir Hint Hintçe-dil televizyon dizisidir. 3 Mayıs 2010'da Star Plus'ta prömiyer yaptı ve Hindistan'da en uzun süredir devam eden televizyon dizilerinden biri oldu. Dizide Giaa Manek (daha sonra Devoleena Bhattacharjee ile değiştirildi), Rucha Hasabnis, Rupal Patel, Mohammad Nazim, Vishal Singh, Loveleen Kaur Sasan, Tanya Sharma, Sonam Lamba, Amar Upadhyayay, Kunal Singh ve Rohit Suchanti rol aldı.

Başrol Gopi (Devoleena Bhattacharjee)

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Yetim bir Gopi, teyzesi Urmila ve kızı Rashi ile birlikte yaşıyor. Kokila, oğlu Ahem'i Gopi ile evlendirmeye karar verir. Urmila ve Rashi, Rashi'yi Jigar ile evlendirmek için komplo kurarlar. Yakında Ahem-Gopi ve Jigar-Rashi evlenir. Ahem'in annesi Kokila, Gopi'yi kendine güvenen ve eğitimli kılar ve onu destekler. Kısa süre sonra Gopi'nin Meera adında bir kızı olurken, Rashi'nin ikiz oğulları Sahir ve Samar olur. Gopi'nin uzun süredir kayıp olan ebeveynleri Madhu ve Jayantilal, kız kardeşi Radha ile birlikte gelir. Radha, ilk karısı Tripti'nin onu öldürdüğü Umang Mehta ile evlendi. Umang'ın ölümü için Gopi'yi suçluyor. Ancak Kokila, bir gerçeği bulmak için Rashi ile birlikte çalışır ve daha sonra Umang ve Tripti'nin niyetlerini ortaya çıkarır ve böylece onu sekiz yıl hapis cezasına çarptırır. Gopi tekrar hamile olduğunu öğrenir. Aile pikniğe çıktığında, Radha, Gopi'nin yanlışlıkla Meera'yı nehre atmasına neden olan bir kaza planlar. Kokila, Meera'nın ölümünden Gopi'yi sorumlu tutar, bu nedenle Gopi Modi'nin evinden ayrılır.

8 Yıl Sonra

Gopi ikinci kızı Vidya'yı tek başına büyütüyor. Kokila, Ahem'i Radha ile evlendirmeye karar verir. Evlilik gününde Rashi, Gopi'yi bulur ve Samar, Sahir, Pappu ve Vidya'nın yardımıyla Ahem ve Gopi ile yeniden evlenmek için bir plan yaparlar ve bunu başarırlar. Gopi, aileye Vidya'nın kızları olduğunu açıklar. Kokila, Meera'nın hayatta olduğunu öğrenir ve Radha onu nehirde bulur ve onu bir tapınakta bırakır ve yetim olarak büyür. Kokila onları ifşa etmeye karar verir ama Tripti kazasına neden olur ve kısmi hafızasını kaybeder. Gopi ve Ahem eve bir kız Gauri getirir ve Radha onun Meera olduğunu bilir. Sonunda, Gopi ve Ahem, Gauri'nin uzun süredir kayıp olan kızları Meera olduğunu öğrendi. Kokila hafızasını geri kazanır ve Radha'nın suçları ortaya çıktıktan sonra tüm aile yeniden bir araya gelir ve Meera ve Kokila'yı öldürmeye çalıştığı için Tripti ile birlikte hapse gönderilir.

Rashi'nin anne tarafından kuzeni Paridhi, Modi konutuna girer. Rashi, Gopi'yi ikincisinin takıntılı meslektaşı Anurag Joshi'den kurtarmak için hayatını feda eder, daha sonra zihinsel bir bozukluğu olduğunu ortaya çıkardı ve Radha tarafından Meera için öğretmen olarak gönderilir. Jigar, Rashi'nin ölümü nedeniyle depresyona girer. Aile tarafından zorlanarak Paridhi ile evlendi. Radha geri döner ve Jigar'ı onunla yatması için kandırır ve hamile kalır. Rashi adında bir kızı doğurdu ve onu öldürmekle tehdit etti. Radha'nın asla ıslah yapmayacağını fark eden Gopi, onu bıçaklaya kadar öldürür.Rashi'yi kurtarmak için trishul ve 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

10 Yıl Sonra

Gopi hapisten çıktı ve Kokila'nın artık Modi evinde yaşamadığını ve Ahem'in Modis ile tüm bağlarını kopardığını ve Meera, Vidya ve bir kadın olan Mansi Raheja (Meera ve Vidya ile ilgilenen) ile yaşadığını öğrenince şok oldu.Bandra. MV adında bir fırın dükkanı işletiyor (Meera-Vidya'dan sonra).

Gopi, Jigar ve Kokila, Ahem ve Meera-Vidya'yı geri getirmek için Mumbai'ye gidiyor. Sonunda aileyi yeniden bir araya sokarlar. Vidya'nın evliliği, büyükannesi Gaura'nın Kokila'nın çocukluk arkadaşı olduğu Shravan ile sabitlenir. Erkek kardeşinin ölümü için Kokila'dan intikam almak isteyen Gaura, Meera'yı gizlice oğlu Dharam ile evlendirir. Gopi'nin annesi Madhu, evlatlık kızı Sona ile birlikte Radha'nın ölümü için Modis'ten intikam almak için geri döner. Kokila'yı bıçaklamaya çalışırken Madhu yanlışlıkla Gopi'yi bıçaklar. Sona tarafından tokatlandıktan sonra suçluluk bastı, bir göle atlayarak intihar etti. Gopi hayatta kalır ve Sahir, Sona ile evlenir. Dharam ve Meera yavaş yavaş aşık olurlar ve yeniden evlenirler. Ancak Ahem bir kaza nedeniyle öldüğü için mutlulukları kısa ömürlüdür.

4 Yıl Sonra

Gopi, Ahem'in ölümünden bu yana depresyonda ve yıllardır konuşmadı. Paridhi, Sahir ve Sona'yı Modi'nin malikanesinden attı ve Samar'ı zengin kız Monica ile evlendirdi. Baa, Chirag, Hetal ve Parag, Baa'nın tedavisi için Amerika'ya taşınıyor. Vidya'nın 4 yaşında bir kızı var, Priyal. Kokila, Gopi'nin Mansi'nin erkek kardeşi olduğu ortaya çıkan ve Mansi ve Ahem'i ayırdığı için Gopi'den intikam almak isteyen doktoru Krishna Raheja ile evliliğini düzeltir. Kısa süre sonra Gopi ve Kokila, Ahem'in benzeri Jaggi ile tanışır ve Gopi'yi Krishna'nın kötü planlarından kurtarmak için onu işe alır. Daha sonra Jaggi'nin Parag ve Urvashi'nin gayri meşru oğlu olduğu ortaya çıkar.

Gopi, ölüm döşeğinde olan arkadaşı Antara'dan bir oğul doğurduğunu ve Vidya'nın Gopi'nin kızı olmadığını öğrenir. Antara, kızını Gopi'nin oğluyla değiştirerek Gopi'yi aldatmıştı. Gopi'nin uzun zamandır kayıp olan oğlu Ramakant, şimdi şımarık ve bencil bir genç adama dönüştü. Gopi ve Jaggi, Ramakant'ı Modis ile yaşamaya getiriyor. Daha sonra Modis, evliliğini Sita ile ayarlar. Ramakant reform yapar ve Sita ile evlenir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]