Queen: Magic Years

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Magic Years Vol.1-2-3 sayfasından yönlendirildi)

Queen: Magic Years, İngiliz rock grubu Queen'in kuruluşunu ve müzik kariyerini anlatan belgesel filmdir. The Magic Years üç bölüm şeklinde ilk kez 30 Kasım 1987 tarihinde VHS formatında yayınlanmıştır. Belgeselde Queen elemanlarının verdiği röportajların yanı sıra, çeşitli prodüktör, menajer ve diğer sanatçıların verdikleri röportajlar yer almaktadır. Grubun 1970'li ve 1980'li yıllarına ait kamera arkası ve sahne arkası çekimleri kadar konser performanslarının da gösterildiği belgesel, Queen'in Magic Tour isimli efsanevi turnesi bittikten sonra piyasaya sürülmüştür.

Belgeselin The Foundations adlı ilk bölümünde, Queen'in kuruluş ve gelişim yılları anlatılmaktadır. İlk bölümün sonunda ise One Vision şarkısının yapım aşamaları sunulmaktadır.

Belgeselin Live Killers In The Making isimli ikinci bölümünde, grubun 1974-1985 yılları arasındaki konser görüntüleri ve turneleri gösterilmektedir. Özellikle grubun Rainbow Theatre, Hyde Park, Earl's Court, Houston, Paris, Münih, Tokyo, Montreal, Sao Paolo, Milton Keynes Bowl, Rio, Sidney gibi önemli yerlerde verdiği konserler ön plana çıkarılmıştır. Belgeselin bu bölümü grubun, 1984-1985 yıllarında verdiği son dünya turnesi olan The Works turnesinden görüntüler ve 1985 tarihinde Londra'da Wembley Stadyumu'nda gerçekleştirilen Live Aid konserinde grubun göstermiş olduğu başarılı performans ile kapanmaktadır.

Belgeselin Crowned In Glory isimli üçüncü ve son bölümünde ise, grubun 1986 yılında çıktığı son turne olan Magic Tour detaylı bir şekilde aktarılmaktadır. Bu son bölüm, Londra'daki Wembley Stadyumu'nda, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Nepstadion'da ve son olarak İngiltere'deki Knebworth Park'ta verilen son Queen konserleri ile kapanmaktadır.