Gerçek Sevgili

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Lars and the Real Girl sayfasından yönlendirildi)
Lars and the Real Girl
YönetmenCraig Gillespie
YapımcıSarah Aubrey
John Cameron
Sidney Kimmel
YazarNancy Oliver
OyuncularRyan Gosling
Emily Mortimer
Paul Schneider
Kelli Garner
Patricia Clarkson
MüzikDavid Torn
Görüntü yönetmeniAdam Kimmel
KurguTatiana S. Riegel
DağıtıcıMetro-Goldwyn-Mayer
Çıkış tarih(ler)i12 Ekim 2007 (2007-10-12)
Süre106 dakika
Ülke ABD
 Kanada
Dilİngilizce
Bütçe$12 milyon[1]
Hasılat$11.2 milyon[1]

Gerçek Sevgili (İngilizceLars and the Real Girl), Nancy Oliver tarafından yazılmış, Craig Gillespie tarafından yönetilmiş 2007 ABD-Kanada ortak yapımı komedi-dram filmi.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Lars Lindstrom, küçük bir Wisconsin kasabasında sakin bir hayat yaşamaktadır. Annesi o doğarken ölmüştür. Bu olay, kederli babasının Lars ve ağabeyi Gus'a mesafeli bir ebeveyn olmasına neden olmuştur. Gus, kendi geçimini sağlar sağlamaz kasabayı terk etmiştir.

Garip bir yetişkin olan Lars, babaları öldüğünde sadece miras kalan evin yarısını almak için geri döner. Doğum günü annesinin ölümüyle aynı zamana denk geldiği için suçluluk duymaktadır. Babası öldükten sonra iyice içine kapanmış, insanlarla iletişim kurmaktan ve yakınlaşmaktan çekinen, kendisine laf atılmadığı sürece kimseyle konuşmayan, sadece işine gidip gelen bir genç olmuştur. Bu çelişkili hisleri yenmeye çalışır.

Miras kardeşler arasında paylaşılmıştır. Lars dönüştürülmüş garajda yaşarken, Gus ve hamile karısı Karin evde düzgün bir şekilde yaşamaktadır. Lars patolojik olarak utangaçtır. Ailesi veya iş arkadaşlarıyla etkileşim ve ilişki kurmak onun için çok zordur. Ofiste meslektaşı olan Margo ondan hoşlanır. Ancak Lars, kızın arkadaşça yakınlaşma girişimlerine karşı duyarsızdır.

Bir akşam Lars, mutlu bir şekilde Gus ve Karin'e internette Bianca adlı bir kızla tanıştığını söyler. Lars'ın asosyal durumu için endişelenen ve onu ailenin bir parçası yapabilmek için çabalayan Karin ve Gus bu habere çok sevinirler ve tanışma için bir akşam yemeği düzenlerler. Çift, Bianca'nın Lars'ın yetişkinlere yönelik bir web sitesinden sipariş ettiği, gerçeğe yakın bir oyuncak bebek olduğunu öğrenince şaşırır. Lars, bebeğe canlı bir insan gibi davranır ve Bianca'nın misafir odasında kalıp kalamayacağını sorar, çünkü o ve Lars dindardır, ilişkileri hakkında skandal istemezler. Gus ve Karin, Lars'ın hayaline uyum gösterirler. Ancak akıl sağlığı konusunda endişelenirler. Lars'ı Bianca'yla birlikte, ailenin psikologu Dagmar'a gitmeye ikna ederler. Dagmar, Bianca'ya düşük tansiyon teşhisi koyarken, Lars'ı Bianca ile haftalık tedaviler için gelmeye teşvik eder. Dagmar, bu arada Lars'ı analiz etmeye ve davranışının kökenine inmeye çalışır. Gus ve Karin'e, Lars'taki bu sanrının, ele alınması gereken ve altta yatan bir sorunun tezahürü olduğunu söyler. Bianca'ya gerçek bir kadınmış gibi davranmaya devam ederek Lars'ın terapisine yardımcı olmaları gerektiğini açıklar. Bu süre zarfında Margo, Lars'ı sessizce rahatsız eden başka bir iş arkadaşıyla çıkmaya başlar.

Sonunda Lars, Bianca'yı iş arkadaşlarına ve bazı kasabalılara kız arkadaşı olarak tanıtır. Kasaba sakinleri, son derece düzfün, naif ve yardımsever kişiliği nedeniyle çok sevdikleri ve sempati duydukları Lars'ın bebeğine gerçekmiş gibi tepki verir. Bianca kısa süre sonra kendini gönüllü programlara katılırken, yerel bir güzellik uzmanında makyaj yaptırırken ve bir giyim mağazasında yarı zamanlı bir model olarak çalışırken bulur. Kasabanın Bianca'yı kabul etmesiyle, Lars insanlarla daha fazla etkileşime geçer. Margo, Lars'a erkek arkadaşından ayrıldığını söylediğinde, Bianca bir okul yönetim kurulu toplantısına katıldığı için, Lars onunla bowlinge gitmeyi kabul eder. İkisi keyifli bir akşam geçirir, ancak Lars Margo'ya Bianca'yı asla aldatamayacağını hemen hatırlatır. Margo da ondan bunu asla beklemeyeceğini ve bir gün onun kadar sadık bir adamla birlikte olmayı umduğunu söyler.

Lars, Gus'a erkek olduğunu ne zaman anladığını ve gerçek bir erkek olmanın ne anlama geldiğini sorar. Gus, canı yansa bile, doğru nedenlerle doğru şeyleri yapmaya başladığında bunu anladığını söyler. Gus, nasıl olduğunu bilmese de, babalarıyla deneyimleri de dahil olmak üzere birkaç örnek verir. Gus, geçmişte Lars'ı asla babalarıyla yalnız bırakmaması gerektiğini söyler ve bencil olduğu için özür diler. Konuşmaları Lars'ı etkiler ve Bianca'ya olan bağımlılığı değişmeye başlar.

Bir sabah, Lars Bianca'nın tepkisiz olduğunu keşfeder, onu ambulansla hastaneye kaldırırlar. Prognozu iyi değildir ve Lars, Bianca'nın eve getirilmek istediğini söyler. Hastalığıyla ilgili haberler kasabaya yayılır ve Bianca'nın hayatına dokunduğu herkes Lindstrom'un evine çiçek veya yiyecek getirir. Gus ve Karin, gölü ziyaret ederken, Lars ve Bianca'nın da onlara katılmasını ister. Gus ve Karin yürüyüşten döndüklerinde, gölde "ölmekte olan" Bianca'ya veda öpücüğü veren Lars'la karşılaşır. Lars üzgün ve umutsuzdur. İlişkileri asla cinsel olmamıştır, sadece Lars'ın herkesçe sevilen annesinin ölümüyle ilgili suçluluk duygusundan kurtulma yoludur.

Bianca'ya kasaba halkının yoğun katılımıyla tam teşekküllü bir cenaze töreni yapılır. Bianca gömüldükten sonra, Lars ve Margo mezarlıkta oyalanır. Geçmişteki travmalarla uzlaşan, yetişkin sorumluluklarını kabul etmeye hazır ve yeni edindiği özgüvenle dolu olan Lars, Margo'ya onunla yürüyüşe çıkmak isteyip istemediğini sorar ve o da memnuniyetle kabul eder.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Lars and the Real Girl". Box Office Mojo. IMDb Inc. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]