Ladies in Black (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ladies in Black
Ladies in Black
YönetmenBruce Beresford
Yapımcı
  • Sue Milliken
  • Allanah Zitserman
Yazar
  • Bruce Beresford
  • Sue Milliken
Oyuncular
MüzikChristopher Gordon
KurguMark Warner
Stüdyo
  • Lumila Films Pty Ltd.
  • The Ruskin Company (Şti.)
  • Ladies in Black SPV Pty Ltd.
Süre109 dakika
ÜlkeAvustralya
Dilİngilizce
Bütçe11 milyon dolar($)[1]
Hasılat9.6 milyon dolar($)[2]

Ladies in Black, yönetmenliğini Bruce Beresford'un yaptığı 2018 tarihli Avustralya çıkışlı komedi ve dram filmidir. Başrollerini Angourie Rice, Rachael Taylor, Julia Ormond, Ryan Corr ve Shane Jacobson'ın paylaştığı film, Madeleine St. John'un 1993 tarihli The Women in Black adlı romanından uyarlandı ve 1959'da Sidney'de bir grup mağaza çalışanının hikâyesini anlatıyordu. Film 20 Eylül 2018 tarihinde vizyona girdi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Lisa, 1959'un Noel sezonunda Goode'nin Sidney'deki mağazasında yeni bir asistan olarak işe alınır. Başlangıçta göçmenlere karşı temkinli olan Fay, kocasından daha fazla ilgi bekleyen Patty ve onu diğer Avrupa kökenli arkadaşlarıyla tanıştıran Sloven bir göçmen olan Magda ile arkadaş olur. Patty, kocasından aradığı ilgiyi kendisine çeken pembe bir gecelik satın alır, ancak kocası onun ilgisi nedeni ile onu üzdüğüne inanır ve ortadan kaybolur. Magda, Lisa ve Fay'i Magda'nın evindeki bir yılbaşı partisine davet eder ve Fay'i, eş arayan Macaristan göçmeni Rudi ile tanıştırır. Lisa, Avustralya'ya göç eden Macar göçmenlerin oğlu olan Michael ile tanıştırılır. Lisa'nın satın almak istediği bir elbise, bir sonraki yaz indiriminde 150 guinea'den 75 guinea'ye, ardından 50 guinea'ye düşürüldü. Patty'nin kocası geri döner ve kocası onun dikkatini çekmek istediğini açıklayınca barışırlar ve Patty kısa süre sonra hamile kalır. Lisa, okulunun son sınavında (bitirme sınavı) derece alır ve babasının onayını aldıktan sonra Sidney Üniversitesi'ne burs başvurusunda bulunur. Rudi yeni bir daire satın alır ve Fay'a onunla evlenme teklif eder. Magda, Lisa'ya Sydney Üniversitesi'ndeki eğitimini bitirdikten sonra ne yapacağını sorar ve Lisa da aktris, şair, roman yazarı ve hatta üçü birden olmak istediğini söyler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Carruthers, Fiona (21 Aralık 2018). "Why Ladies in Black became the year's surprise hit". Australian Financial Review. Fairfax Media. 20 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2019. 
  2. ^ "Ladies in Black". The Numbers. Nash Information Services. 2018. 20 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2019.