Kusursuz Hizmet Madalyası (Azerbaycan)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kusursuz Hizmet Madalyası
"Qüsursuz xidmətə görə" medalı
Azerbaycan cumhurbaşkanı tarafından verilir
Ülke Azerbaycan
TürMadalya
Olası Hak
Sahipleri
Kamu hizmetinde kusursuz hizmet veren kişiler
DurumVerilmeye devam etmektedir
İstatistikler
Kuruluş17 Mayıs 2002
Öncelik
ÜstAzerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri'nin 90. Yıldönümü Madalyası
AstKamu Hizmetinde Üstünlük Madalyası

Kusursuz Hizmet Madalyası (Azerice"Qüsursuz xidmətə görə" medalı), özellikle kamusal ve siyasi hayatta kusursuz hizmet veren kişilere verilen bir Azerbaycan nişanıdır. Nişan, 17 Mayıs 2002'de Azerbaycan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle verilmeye başlanmıştır.[1]

Açıklama[değiştir | kaynağı değiştir]

Kusursuz Hizmet Madalyası, milli süslemelerle süslenmiş dar bir tabak ve 25 mm çapında yuvarlak bir bronz levhadan oluşur. Madalyanın ön yüzünde kanatları açılmış bir kartal ile fonda çapraz tüfekler ve çapa ile tasvir edilmiştir. Madalyanın tepesinde hilal ve sekiz köşeli yıldız, alt kısmında ise meşe yapraklarından çelenkler bulunmaktadır.

3. sınıf madalya gümüş, ikinci sınıf altın rengi, 1. sınıf altın rengi, hilal ve sekiz köşeli yıldız beyaz, tüfekler gümüş ve çapa siyah renktedir. Madalyanın seyrek tarafı ortada ve ulusal bir süslemenin üzerinde hilal ve sekiz köşeli yıldız ile birlikte 1. sınıf madalyada “20 yıl kusursuz hizmet”, 2. sınıf madalyada “15 yıl kusursuz hizmet”, 3. sınıf madalyada “10 yıl kusursuz hizmet” ibaresi yazılıdır. Çember boyunca üstte “Azerbaycan Cumhuriyeti”, altta “Silahlı Kuvvetler” kelimeleri oyulmuştur.

Madalya, 27x43 mm boyutunda bir saten kurdele ve bir halka ve halka ile göğse tutturulur. Saten kurdelenin köşelerinden ortasına doğru sırayla yerleştirilmiş 1 mm genişliğinde dikey zeytin ve beyaz renkli şeritler ve 3 mm mavi ve beyaz renkli dikey şeritler bulunmaktadır. 1. sınıf madalyada bir dikey 1 mm altın renkli şerit, 2. ve 3. sınıf madalyalarda bu tür 2-3 şerit bulunmaktadır. Aynı saten ile kaplı 27x9 mm'lik bir kalıp, göğse iğnelemek için madalyanın üzerine yapıştırılır.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "ОРДЕНА И МЕДАЛИ" (PDF) (Rusça). 25 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 10 Kasım 2020. 
  2. ^ "The description of the medal of "For faultless service" of 1st, 2nd and 3rd grade". azerbaijans.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2020.