Karanlığın Elli Tonu (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Karanlığın Elli Tonu
Fifty Shades Darker
Film afişi
YönetmenJames Foley
Yapımcı
SenaristNiall Leonard
UyarlamaKaranlığın Elli Tonu
–E. L. James
Oyuncular
MüzikDanny Elfman
Görüntü yönetmeniJohn Schwartzman
KurguRichard Francis-Bruce
StüdyoPerfect World Pictures
Michael De Luca Productions
Trigger Street Productions
DağıtıcıUniversal Pictures
Çıkış tarih(ler)i2 Şubat 2017 (2017-02-02) (Los Angeles galası)
10 Şubat 2017 (2017-02-10) (ABD)
Süre118 dakika[1]
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe$55 milyon[2][3]
Hasılat$381 milyon[3]

Karanlığın Elli Tonu, James Foley tarafından yönetilen ve senaryosu Niall Leonard tarafından E. L. James'in aynı adlı çoksatan kitabından uyarlanarak yazılmış 2017 yılı ABD yapımı erotik romantik-dram filmi. Elli Ton serisinin ikinci filmi ve 2015 yılında gösterime giren Grinin Elli Tonu filminin devam filmidir. Başrollerinde Dakota Johnson ve Jamie Dornan yer almaktadır.

Filmin temel çekimleri 2018 yılında gösterime girecek olan Özgürlüğün Elli Tonu filmiyle beraber 9 Şubat 2016 tarihinde Paris ve Vancouver'da başladı. 10 Şubat 2017 tarihinde gösterime girdi.

Hikaye[değiştir | kaynağı değiştir]

Anastasia Steele, Christian Grey'den ayrıldıktan sonra, taciz dolu çocukluğuyla ilgili kabuslar görmektedir. Bu arada Ana, Seattle Independent Publishing'te (SIP) bir editör olan Jack Hyde'ın asistanı olarak yeni bir işe başlar ve son üç asistanı sadece 18 ay içinde bildirimde bulunmaksızın istifa eder.

Ana, arkadaşı José Rodriguez'in fotoğraf sergisinin açılışında Christian'la karşılaşır. Christian'ın José'nin tüm portrelerini satın alması onu dehşete düşürdü. Onu geri istiyor ve "kural yok, ceza yok ve artık sır yok" şartlarını kabul ediyor. Ayrıca biyolojik annesinin uyuşturucu bağımlısı bir seks işçisi olduğunu söyler.

Jack ve Ana iş çıkışı içki içmeye giderken, ona benzeyen genç bir kadın sokakta ona yaklaşır. Christian bara gelir ve Jack'e karşı soğuk davranır, ardından Ana ile hızla ayrılır. Christian'ın itibarı hakkındaki uyarısını reddeder ve SIP satın almayı düşündüğü için sinirlenir. Jack, Ana'ya bir New York kitap fuarı gezisinde kendisine eşlik etmesini beklediğini söyler, ancak Christian ile konuştuktan sonra gitmemeyi kabul eder.

Kısa bir süre sonra Ana yine aynı kadının onları uzaktan izlediğini görür. Christian, kimliği hakkında yanıt vermekten kaçınır, ancak daha sonra eski bir itaatkâr olan Leila Williams olduğunu açıklar. Sözleşmeleri sona erdikten sonra daha fazlasını istedi ama o istemedi. Leila, daha sonra ölen ve sinir krizi geçirmesine neden olan bir adamla evlendi. O zamandan beri onu takip ediyor.

Prior to the Grey family's annual charity ball, Christian takes Ana to Esclava, a beauty salon owned by Elena Lincoln. A family friend, she is also Christian's former dominant who introduced him to the BDSM lifestyle by sexually assaulting him when he was a minor. Ana is furious that Christian took her there, and that they are business partners after all that. At the ball, Christian's sister Mia mentions that he was expelled from four different schools for brawling.

Christian, Ana'ya biyolojik annesinin aşırı doz aldığını ve öldüğünü söyler. Dr. Grace Trevelyan Gray'in çalıştığı hastaneye götürülmeden önce üç gün boyunca onun vücuduyla baş başa kaldı; genç çocuğa baktı ve daha sonra evlat edindi. Balo sırasında Ana, Elena'nın Christian'dan ayrılma talebini reddederek Elena'yı uzak durması için uyarır. Eve vardıklarında o ve Christian, Leila'nın Ana'nın arabasına zarar verdiğini keşfeder.

Ana, Jack'e fuara kendisiyle katılmayacağını söylediğinde, Jack işte yalnızken ona cinsel tacizde bulunmaya çalışır, ancak Jack ondan kaçar ve kaçar. Christian, Jack'in kovulması için nüfuzunu kullanır ve Ana, onun yerine editör oyunculuğuna terfi eder. Christian, Ana'dan onun yanına taşınmasını ister ve o da kabul eder.

Ana'nın dairesinde onu bekleyen Leila, onu silahla tehdit eder. Christian ve şoförü/koruması Jason Taylor içeri girerler ve Christian, Leila'yı bir kez daha baskın hale getirerek etkisiz hale getirir. Baskın olma ihtiyacını görünce derinden rahatsız olan Ana, birkaç saat sonra dairesine dönerek ayrılır. Christian, beklenmedik yokluğuna öfkelenir, ancak Ana'nın ilişkilerini düşünmek için zamana ihtiyacı vardır. Ana'nın onu terk etmesi fikrinden rahatsız olan O, itaatkâr bir şekilde dizlerinin üzerine çöker ve kendisinin baskın biri olmadığını, biyolojik annesine benzeyen (Ana gibi) kadınları incitmekten hoşlanan bir sadist olduğunu itiraf eder. Değişmek istediğinde ısrar ediyor. Christian daha sonra evlenme teklif eder, ancak Ana'nın kabul etmeden önce bunu düşünmek için zamana ihtiyacı vardır.

Christian, kendi helikopterini kullanarak bir iş gezisine çıkar. Helens Dağı üzerinde bir motor arızası meydana gelir ve onu, aracı yoğun ormanlık bir alana indirmeye zorlar. Büyük bir arama ve kurtarma başlar. Ana korkuyla haber beklerken eve sağ salim varır. Onu ne kadar sevdiğini anlayan Ana, onun evlenme teklifini kabul eder.

Christian'ın doğum gününde Elena, Ana'yı altın avcısı olmakla suçlar. Ana ona karışmayı bırakmasını emreder. Christian kulak misafiri olur ve küçümseyerek Elena'ya ona "nasıl sevişeceğini" öğrettiğini, Ana ona "nasıl sevileceğini" öğrettiğini söyler. Grace konuşmaya kulak misafiri olur ve Elena'nın sonsuza dek gitmesini ister; Christian da onunla tüm bağlarını keser. O akşam daha sonra Christian, bu kez bir yüzükle Ana'ya resmi olarak evlenme teklif eder ve Ana kabul eder. Gökyüzünde havai fişekler patlarken, Jack Hyde şenlikleri uzaktan izler ve sessizce onlardan intikam almaya yemin eder.

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Dakota Johnson ... Anastasia Steele

Jamie Dornan ... Christian Grey

Eric Johnson ... Jack Hyde

Rita Ora ... Mia Grey

Luke Grimes ... Elliot Grey

Victor Rasuk ... Jose Rodriguez

Max Martini ... Jason Taylor

Jennifer Ehle ... Carla Wilks

Marcia Gay Harden ... Grace Trevelyan-Grey

Andrew Airlie ... Carrick Grey

Eloise Mumford ... Katherine "Kate" Kavanagh

Bella Heathcote ... Leila Williams

Kim Basinger ... Elena Lincoln

Bruce Altman ... Jerry Roach

Robinne Lee ... Ros Bailey

Fay Masterson ... Gail Jones

Amy Price-Francis ... Elizabeth Morgan

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Fifty Shades Darker". Box Office Mojo. 19 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2017. 
  2. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; DEAD2 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  3. ^ a b "Fifty Shades Darker (2017)". Box Office Mojo. 19 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2017.