KüçükÇiftlik Park

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Küçükçiftlik Park sayfasından yönlendirildi)

KüçükÇiftlik Park, İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan 2009 yılında kurulmuş çok amaçlı açık hava etkinlik alanı. Maçka Demokrasi Parkı'nın yanında bulunan KüçükÇiftlik Park, 17.000 kişi kapasiteli olup, 9000 metrekarelik alana kurulmuştur. Ön cephesinde 200 araç kapasiteli İSPARK otopark mevcuttur.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

KüçükÇiftlik Park'ın bulunduğu bölgeyi kapsayan alan eskiden bir körfez olup, 17. yüzyılda doldurulmaya başlanmıştır. Alan, Bektaşi Karaabalı Mehmet Baba’ya atfen dönemde "Karaabalı Mesiresi" adı altında bahsedilmiş ve mesire alanı olarak kullanılmıştır. 1950 yılında mesire alanında imar çalışmaları gerçekleşmiş ve alanda Zeki Müren’in İstanbul’da ilk sahne aldığı mekan olan KüçükÇiftlik Gazinosu yer almıştır. İlerleyen dönemlerde bölgeye Osman Kavran tarafından KüçükÇiftlik Lunaparkı kurulmuştur. 2009 yılında bölge mülk sahibi Naz Kavran tarafından yeniden yapılandırılarak çok amaçlı etkinlik alanı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bölgeden lunapark 2011 yılında tamamen kaldırılmıştır.[1]

David Guetta, Iron Maiden, Slipknot, Elton John, Deep Purple, Two Door Cinema Club, Chris de Burgh, Enrique Iglesias, Lana Del Rey, Leyla The Band, Athena, Sezen Aksu gibi yerli yabancı birçok grup ve festivale ev sahipliği yapmıştır.[kaynak belirtilmeli] 20 Haziran 2011'de Amy Winehouse'un KüçükÇiftlik Park'ta konser vermesi kararlaştırılmış, ancak Belgrad’daki konserinde sahneye alkollü çıkması ve performansı nedeniyle hayranları tarafından yuhalanması sonucunda Winehouse İstanbul konserini ve Avrupa turnesini iptal etmiştir.[2]

KüçükÇiftlik Park, kurulan Mobil Salon sayesinde yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da hizmet vermeye devam etmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Charlotte Gainsbourg Türkiye'de!". Milliyet. 28 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ocak 2021. 
  2. ^ "'Amy Winehouse İstanbul' iptal". www.ntv.com.tr. 21 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]