Şipşak Aile

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Instant Family sayfasından yönlendirildi)
Şipşak Aile
Instant Family
InstantFamily film posteri.
YönetmenSean Anders
Yapımcı
Yazar
  • Sean Anders
  • John Morris
Oyuncular
MüzikMichael Andrews
Görüntü yönetmeniBrett Pawlak
KurguHannah Pawlak
StüdyoLeverage Entertainment
Closest to The Hole Productions
Two Grown Men Productions
Happy Madison Productions
DağıtıcıParamount Pictures[1]
Çıkış tarih(ler)i16 Kasım 2018 (2018-11-16)
Süre118 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe$48 milyon[2]
Hasılat$120.6 million[2]

Şipşak Aile (İngilizce özgün adıyla: Instant Family), 2018 Amerikan aile komedi-dramasıdır. Filmde üç küçük çocuğu evlat edinen ebeveynler olarak Mark Wahlberg ve Rose Byrne'ın baş rollerinde oynadığı, Isabela Moner, Gustavo Escobar (Gustavo Quiroz) ve Julianna Gamiz'in ve ayrıca Margo Martindale, Julie Hagerty, Tig Notaro, Iliza Shlesinger, Octavia Spencer, Tom Segura'nında yer aldığı filmin yönetmenliğini ise senaryoyu John Morris'le yazan Sean Anders, kısmen Anders'in kendi deneyimlerinden alıyor.

Instant Family, 16 Kasım 2018'de Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi. Dünya çapında 120 milyon doların üzerinde hasılat elde etti ve oyuncu performanslarını öven eleştirmenler tarafından "içten, iç açıcı bir komedi" olarak adlandırıldı.[3]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Asla çocuk sahibi olmayacaklarını düşünen akrabaları tarafından alaya alınan karı koca Pete ve Ellie Wagner, evlat edinmeyi düşünür. Sosyal hizmet görevlileri Karen ve Sharon liderliğindeki koruyucu aileye kaydolurlar. Evlat edinen çocuklarla tanışmak için düzenlenen bir fuarda Ellie, bir genci büyütme/evlat edinme konusundaki isteksizliğini dile getirir ve Pete ve Ellie'yi etkileyen 15 yaşındaki Lizzy ile tanışırlar.

Karen ve Sharon, Lizzy'nin 10 yaşındaki Juan ve 6 yaşındaki Lita olmak üzere iki kardeşi olduğunu ve annelerinin şu anda hapishanede uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyler.

Pete ve Ellie, hapisten çıkan ve çocuklarıyla yeniden bir araya gelmek isteyen kardeşlerinin annesi Carla ile tanışır. Wagners, destek grubuna duygularını ifade eder, ancak sosyal hizmet uzmanları sistemin ana amacının aileleri bir arada tutmak olduğunu ve çocukların biyolojik annelerine geri dönebileceklerini açıklar.

Carla'nın çocuklarıyla buluşmaları Wagner ailesini altüst eder; Pete ve Ellie'nin morali bozulur ve hüsrana uğrarlar. Bu defa çocuklar daha asi hale gelir.

Ertesi gün Karen ve Sharon, Lizzy ve kardeşlerine anneleri Carla'nın onlar için gelmediğini ve o sabah ortaya çıkmayı başaramadığını bildirmek için gelirler. Ayrıca, onu görmek için evine gittikten sonra, Carla'nın tekrar uyuşturucu kullandığı ve tüm evrak işlerini Lizzy'nin doldurduğu anlaşılır. Kalbi kırılan Lizzy kaçar, ancak Pete ve Ellie onun peşine düşer. Onu sevdiklerine yeniden ikna ederler.

Dört ay sonra aile, yargıcın Pete ve Ellie'nin Lizzy, Juan ve Lita'yı evlat edinmesini kesinleştirdiği yeni bir duruşmaya katılır. Hepsi aileleri ve evlat edinen ailelerin katıldığı bir fotoğraf için poz verirler.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Film, Anders'in üç kardeşi evlat edinmesi sonrası deneyimlerinden ilham aldı. Çocuklar 6 yaşında, 3 yaşında ve 18 aylıktı. Anders, bakımda büyüyen ve ardından Lizzy'nin karakterini araştırmak için evlat edinilen diğer evlat edinen aileler ve gençlerle konuştu.[4][5]

Rose Byrne, 17 Kasım 2017'de filmin kadrosuna katıldı.[6] Isabela Moner, daha önce 2017'de Transformers: The Last Knight'da birlikte çalıştıktan sonra, Mark Wahlberg ile ikinci kez birlikte rol aldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Frosch, Jon (14 Kasım 2018). "'Instant Family': Film Review". The Hollywood Reporter. 14 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2019. 
  2. ^ a b "Instant Family (2018)". Box Office Mojo. 11 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2019. 
  3. ^ Fujitani, Ryan (21 Kasım 2018). "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald Could Use a Bit More Magic". Rotten Tomatoes. 16 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2018. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2021. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2021. 
  6. ^ N'Duka, Amanda (17 Kasım 2017). "Rose Byrne Joins Mark Wahlberg In 'Instant Family' From Paramount". 20 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]