Huawei cep telefonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Aşağıdaki liste, Huawei marka cep telefonlarının listesidir. Parantez içindeki tarih, ilk sürümün tarihidir.

Huawei'nin iki amiral gemisi akıllı telefon serisi P ve Mate'dir.

Ascend serisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Model Versiyon Piyasaya sürülme Devam ediyor mu?
Ascend M680 Ekim 2010[1] Evet
Ascend II Temmuz 2011[2] Evet

Ascend D serisi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Huawei Ascend D Quad (2012 sonlandı)
  • Huawei Ascend D Quad XL
  • Huawei Ascend D1 (2012 sonlandı)
  • Huawei Ascend D1 Quad (2012 sonlandı)
  • Huawei Ascend D2 (2013 sonlandı)
  • Huawei Ascend D3 (Mate 3) (2014)

Ascend G serisi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Huawei Ascend G300 (2012 sonlandı)
  • Huawei Ascend G312 (2012 sonlandı)
  • Huawei Ascend G330 (2012 sonlandı)
  • Huawei Ascend G510-0010 (2013 sonlandı)
  • Huawei Ascend G525 (2013 sonlandı)
  • Huawei Ascend G526 (2013 sonlandı)
  • Huawei Ascend G535 (2014)
  • Huawei Ascend G600 (2012 sonlandı)
  • Huawei Ascend G610 (2013 sonlandı)
  • Huawei Ascend G615 (2013 sonlandı)
  • Huawei Ascend G620s (2014)
  • Huawei Ascend G630 (2014)
  • Huawei Ascend G7 (2014)
  • Huawei Ascend G700 (2013, sonlandı)
  • Huawei Ascend G740 (2013, sonlandı)
  • Huawei Ascend G8 (Çin'de G7 Plus olarak da bilinir) (2015)
  • Huawei G9 (P9 Lite) (2016)
  • Huawei G9 Plus (2016)

Ascend Mate serisi/Mate serisi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Huawei Ascend Mate (2013)
  • Huawei Ascend Mate 2 (4G) (2014)
  • Huawei Ascend Mate 7
  • Huawei Mate S (2015)
  • Huawei Mate SE
  • Huawei Mate 8 (2015)
  • Huawei Mate 9 (2016)
  • Huawei Mate 9 Lite (Honor 6x olarak da isimlendirilir)
  • Huawei Mate 9 Pro (2016)
  • Huawei Porsche Design Mate 9
  • Huawei Mate 10 (2017)
  • Huawei Mate 10 Pro (2017)
  • Huawei Mate 10 Lite (Huawei Nova 2i, Huawei Maimang 6 veya Honor 9i olarak da bilinir.) (2017)
  • Huawei Porsche Design Mate 10 (2017)
  • Huawei Porsche Design Mate RS
  • Huawei Mate 20 (2018)[3]
  • Huawei Mate 20 Pro (2018)
  • Huawei Mate 20 Lite (2018)
  • Huawei Mate 20 X (2018)
  • Huawei Mate 20 Porsche RS (2018)
  • Huawei Mate X (2019)
  • Huawei Mate 30 (2019)
  • Huawei Mate 30 Pro (2019)
  • Huawei Mate 30 Lite (2019)

Ascend P serisi/P serisi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Huawei Ascend P1 (2012, sonlandı)
  • Huawei Ascend P1 LTE (2012, sonlandı)
  • Huawei Ascend P1 S (2012, sonlandı)
  • Huawei Ascend P1 XL (2012, sonlandı)
  • Huawei Ascend P2 (2013, sonlandı)
  • Huawei Ascend P6 (2013, sonlandı)
  • Huawei Ascend P7 (2014)
  • Huawei Ascend P7 Mini (2014, sonlandı)
  • Huawei Ascend P7 Sapphire Edition (2014)
  • Huawei P8 (2015)
  • Huawei P8 Max (2015)
  • Huawei P8 Lite (2015)
  • Huawei P8 Lite (Honor 8 Lite) (2017)
  • Huawei P9 (2016)
  • Huawei P9 Lite (Huawei G9) (2016)
  • Huawei P9 Lite Mini (2017)
  • Huawei P9 Plus (2016)
  • Huawei P10 (2017)
  • Huawei P10 Plus (2017)
  • Huawei P10 Lite (Nova Lite) (2017)
  • Huawei P Smart (2017)
  • Huawei P20 (2018)
  • Huawei P20 Pro (2018)
  • Huawei P20 Lite (Nova 3e olarak da isimlendirilir)[4]
  • Huawei P Smart + (Nova 3i)
  • Huawei P Smart (2019)
  • Huawei P30 (2019)
  • Huawei P30 Pro (2019)
  • Huawei P30 Lite (2019) (Nova 4e olarak da bilinir)

Ascend Q serisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Huawei Ascend Q (2012, sonlandı)

Ascend W serisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ascend X serisi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Huawei Ascend X

Ascend Y serisi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Huawei Ascend Y (2012, sonlandı)
  • Huawei Ascend Y100 (2012, sonlandı)
  • Huawei Ascend Y200 (2012, sonlandı)
  • Huawei Ascend Y201
  • Huawei Ascend Y201 Pro (2012, sonlandı)
  • Huawei Ascend Y210D (2013, sonlandı)
  • Huawei Ascend Y220 (2014)
  • Huawei Ascend Y300 (2013, sonlandı)
  • Huawei Ascend Y320 (2013, sonlandı)
  • Huawei Ascend Y321
  • Huawei Ascend Y330 (2014)
  • Huawei Ascend Y360 (2015)
  • Huawei Ascend Y511 (2013, sonlandı)
  • Huawei Ascend Y520 (2014)
  • Huawei Ascend Y530 (2014)
  • Huawei Ascend Y550 (2014)
  • Huawei Ascend Y560 (2015)
  • Huawei Ascend Y635 (2015)
  • Huawei Ascend Y7 (2017)
  • Huawei Ascend Y7 prime
  • Huawei Ascend Y9 prime
  • Huawei Ascend Y9 (2019)

Nova serisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Nova serisi, mobil oyun meraklılarını hedeflemektedir.

  • Huawei Nova
  • Huawei Nova Lite
  • Huawei Nova 2
  • Huawei Nova 2 Plus
  • Huawei Nova 2s
  • Huawei Nova 2i (Huawei Mate 10 Lite, Huawei Maimang 6 ve Honor 9i olarak da bilinir)
  • Huawei Nova Lite 2
  • Huawei Nova 3
  • Huawei Nova 3e (P20 Lite olarak da bilinir) (2018)
  • Huawei Nova 3i (P Smart+ olarak bilinir)
  • Huawei Nova Lite 3
  • Huawei Nova 4
  • Huawei Nova 4e (P30 lite olarak da bilinir)

Ascend GX serisi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Huawei Ascend GX (2014)
  • Huawei Ascend GX-2
  • Huawei Ascend GX-3
  • Huawei Ascend GX-4
  • Huawei Ascend GX-5
  • Huawei Ascend GX-6
  • Huawei Ascend GX-7
  • Huawei Ascend GX-8
  • Huawei Ascend GX-9

Gr series[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Huawei Gr3
  • Huawei Gr5 2017
  • Huawei Gr3 2017

T serisi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Huawei T161L (2008 sonlandı)
  • Huawei T156 (2008 sonlandı)
  • Huawei T158 (2008 sonlandı)
  • Huawei T201 (2008 sonlandı)
  • Huawei T208 (2008 sonlandı)
  • Huawei T211 (2008 sonlandı
  • Huawei T261L (2008 sonlandı)
  • Huawei T552 (2009 sonlandı)

Y serisi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Huawei Y3 (2013)
  • Huawei Y5 2015
  • Huawei Y5 (2015)
  • Huawei Y5 Prime (2015)
  • Huawei Y5 Lite 2015
  • Huawei Y6 2016
  • Huawei Y6 (2016)
  • Huawei Y3 (2017)
  • Huawei Y6 (2017)
  • Huawei Y5 (2017)
  • Huawei Y7 2017
  • Huawei Y7 Prime 2017
  • Huawei Y7 Prime 2017 (Nova 2 Lite olarak da adlandırılır)
  • Huawei Y3 (2018)
  • Huawei Y5 2018 Prime
  • Huawei Y5 2018 Lite
  • Huawei Y6 Prime (2018)
  • Huawei Y6 (2018)
  • Huawei Y7 (2018)
  • Huawei Y7 Prime (2018)
  • Huawei Y7 Pro (2018)
  • Huawei Y7 Pro 2019
  • Huawei Y8 2018
  • Huawei Y6 (2019)
  • Huawei Y9 2018 (8 plus olarak da adlandırılır)
  • Huawei Y9 2019 (9 plus olarak da adlandırılır)
  • Huawei Y7 (2019)
  • Huawei Y7 Pro (2019)
  • Huawei Y7 Prime (2019)

Honor serisi (Huawei alt markası)[değiştir | kaynağı değiştir]

Huawei'in bir alt markası olaran Honor serisi telefonlar genç kullanıcı pazarını hedeflemektedir ve maliyeti düşük modellerden oluşmaktadır.[5]

  • Honor (Huawei U8860) (2011)[6]
  • Honor 2 (Huawei U9508) (2012) [7]
  • Honor 3 outdoor (2013) [8]
  • Honor 3c (2013)
  • Honor 3x (2013)
  • Honor 4A (2015)
  • Honor 5X (2015)
  • Honor 6 (2014) [9]
  • Honor 6 Plus (2014) [10]
  • Honor 6x (2016)
  • Honor 7 (2015) [11]
  • Honor 7A (2018)
  • Honor 7i (2015)
  • Honor 7x (2017) [12]
  • Honor 7c (2018)
  • Honor 7s (Huawei P Smart olarak da bilinir) (2018)
  • Honor 8 (2016) [13]
  • Honor 8 Lite (2017)
  • Honor V8 (2016)
  • Honor 8 Pro (Çin'de Honor V9 olarak da adlandırılır) (2017) [14]
  • Honor 9 (2017) [15]
  • Honor 9 Lite (2017)
  • Honor 9i (Hindistan'da Honor 9n olarak da bilinir) (2018)
  • Honor 9i (for India) (Huawei Mate 10 Lite, Maimang 6 ve Nova 2i olarak da bilinir)
  • Honor View 10 (2017) (Çin'de Honor V10 olarak da bilinir)
  • Honor View 20 (2018) (Çin'de Honor V20 olarak da bilinir)
  • Honor 10 (2018)[16]
  • Honor 10 GT (2018)
  • Honor 10 Lite (2018)
  • Honor Play (2018)
  • Honor Note 10 (2018)
  • Honor 8X (2018)
  • Honor 8X Max (2018)
  • Honor 8C (2018)
  • Honor Magic (2016)
  • Honor Magic 2 (2018)
  • Honor 8A (2019)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ https://gadgets.ndtv.com/huawei-ascend-m860-80
  2. ^ https://www.gsmarena.com/huawei_ascend_ii-4057.php
  3. ^ "Huawei Mate 20 pro,la batterie et plus des détails Mate 20". GEEK-WIN (Fransızca). 2018-09-29. Erişim tarihi: 2018-09-29. 
  4. ^ "Huawei P20 information page". 2018-06-10. 4 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ Auchard, Eric. "Huawei seeks to defend European gains with mid-priced Honor 10 phone". 1 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Huawei U8860 Honor - Full phone specifications". www.gsmarena.com. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Huawei Honor 2 - Full phone specifications". www.gsmarena.com. 5 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Huawei Honor 3 - Full phone specifications". www.gsmarena.com. 5 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Huawei Honor 6 - Full phone specifications". www.gsmarena.com. 13 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "Huawei Honor 6 Plus - Full phone specifications". www.gsmarena.com. 21 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Huawei Honor 7 - Full phone specifications". www.gsmarena.com. 21 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "Huawei Honor 7X - Full phone specifications". m.gsmarena.com. 18 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Huawei Honor 8 - Full phone specifications". www.gsmarena.com. 7 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ "Huawei Honor 8 Pro - Full phone specifications". www.gsmarena.com. 5 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ "Huawei Honor 9 - Full phone specifications". www.gsmarena.com. 10 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "Huawei Honor 10 - Full phone specifications". www.gsmarena.com. 30 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi.