Helsinki Onur Yürüyüşü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aleksanterinkatu'da Helsinki Onur Yürüyüşü, 2007.
2018'deki Helsinki Onur Yürüyüşü sırasında Helsinki Belediye Binası.
Kaivopuisto'da Helsinki Onur Yürüyüşü, 2007.
2019'daki Helsinki Onur Yürüyüşü, etkinliğe Başbakan Antti Rinne ve Helsinki eski Piskoposu Irja Askola da katıldı.

Helsinki Onur Yürüyüşü, Helsinki, Finlandiya'da düzenlenen bir LGBT pride etkinliğidir. Etkinlik Haziran ayının son haftasında gerçekleşir.

Etkinlik tüm hafta sürer ve genellikle yaz ortasından sonraki hafta düzenlenir. Pazartesi günü program açılır ve hafta boyunca genellikle spor etkinlikleri, akşamları gençlerin bir araya gelmesi ve bir gökkuşağı fuarı düzenlenir. Buna ek olarak, bazı etkinlikler kadınların rolünü kutlar. Hafta, Cumartesi günü Helsinki'nin merkezinden geçen Onur Yürüyüşü ile doruğa ulaşır. Geçit töreni kutlamaların devam ettiği parkta sona erer. Parkta genellikle müzik ve konuşmalardan oluşan bir kutlama programı düzenlenir. Cumartesi gecesi ayrıca kentin eşcinsel gece kulüplerinde de eğlenceler düzenleniyor.

2018'de katılım rakamları 2017'ye kıyasla neredeyse üç kat artarak rekor kıran 100.000 kişiye ulaşmış ve Finlandiya'daki en büyük halk etkinliklerinden biri haline gelmiştir.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Record-breaking 100K people march in Helsinki Pride". Yle News. Finland. 30 Haziran 2018. 9 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]