Hildebrandt Kardeşler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Greg Hildebrandt sayfasından yönlendirildi)

Greg ve Tim Hildebrandt, ya da bilindikleri adlarıyla Hildebrandt Kardeşler (d. 23 Ocak 1939, Detroit, Michigan), uzun yıllar boyunca fantastik ve bilimkurgu sanatçıları olarak birlikte çalışan Amerikalı ikiz kardeşler. Çizgi romanlar, film afişleri, çocuk kitapları, posterler, romanlar, takvimler, reklamlar ve ticari kartlar için çizimler yaptılar. Tim Hildebrandt, Haziran 2006'da öldü.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Greg ve Tim Hildebrandt profesyonel olarak 1959'da Hildebrandt Kardeşler adıyla resim yapmaya başladılar. Kardeşlerin ikisi de Walt Disney için animatör olarak çalışmayı hayal ettiler ancak bu hayali hiç gerçekleştirmeseler bile yaptıkları çalışmalar Pamuk Prenses, Pinokyo ve Fantasia gibi Disney filmlerinin gösterim tarzından büyük ölçüde etkilenmiştir. Ayrıca Norman Rockwell ile Maxfield Parrish'in çalışmaları gibi çizgi roman ve bilimkurgu kitaplarından etkinlenmişlerdir.[1]

Kardeşler daha çok Yüzüklerin Efendisi takvimi çizimleriyle tanınmaktadır.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Robb, Brian J.; Simpson, Paul (2013). Middle-earth Envisioned: The Hobbit and The Lord of the Rings: On Screen, On Stage, and Beyond (İngilizce). Race Point Publishing. s. 214. ISBN 9781937994273. 1 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2017. 
  2. ^ "The Art of The Brothers Hildebrandt". 29 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2018.