Girl Shy (film, 1924)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Girl Shy sayfasından yönlendirildi)
Girl Shy
YönetmenFred C. Newmeyer
Sam Taylor
YapımcıHarold Lloyd
Suzanne Lloyd Hayes
SenaristThomas J. Gray
Sam Taylor
Tim Whelan
Ted Wilde
OyuncularHarold Lloyd
Jobyna Ralston
MüzikDon Hulette
Don Peake
KurguAllen McNeil
TürüSessiz film
RenkSiyah-beyaz
Yapım yılı20 Nisan 1924
ABD
Süre80 / 82 dakika
Dilİngilizce (yazılar)

Girl Shy, 1924, ABD yapımı sessiz bir komedi filmi. Başrollerde Harold Lloyd ve Jobyna Ralston' ın yer aldığı filmin yönetmenliğini Sam Taylor ve Fred C. Newmeyer üstlenmiştir . Filmin senaryosu Thomas Gray ve Sam Taylor tarafından yazılmıştır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Harold Meadows (Harold Lloyd), terzi olan amcasının yanında çıraklık yapan fakir bir gençtir. Genç kızlar karşısında aşırı derecede utangaç olan Harold, onlardan köşe bucak kaçar. Bu duruma heyecanlandığında kekeleyip konuşamaması da eklendiğinde, çevredeki kızlar için her daim bir eğlence ve alay konusu olur. Yazar olup bu yaşamını değiştirmenin hayalini kuran Harold, her gece tavanarasındaki odasına sığınıp kitabını yazmaya çalışır. Kadınları elde etmenin yollarını anlattığı bu kitabından çok umutlu olsa da aslında kitap, kadınlar konusunda hiçbir deneyimi olmayan Harold' un gerçekdışı ve komik hikâyelerinden ibarettir.

Kitabını kentteki bir yayınevine götüren Harold, trende Mary (Jobyna Ralston) adlı genç bir kızla karşılaşır ve ona köpeğini bulmasında yardımcı olur. Harold onun yanında rahat ettiğinden pek kekelemez ve iki genç birlikte çok iyi vakit geçirirler. Ancak ayrıldıklarında adres almadıklarından birbirlerini kaybederler. Mary onu tekrar görebilmek umuduyla, karşılaştıkları zaman bindiği trenin rotasındaki yolda her gün araba sürer ve sonunda tesadüfen de olsa Harold' u bulur. İkisi de birbirlerini ne kadar çok sevdiklerini fark ederler. Harold artık kitabın bastırmak, zengin olmak ve Mary ile evlenmekten başka bir şey düşünmez olur. Ancak kitabı yayınevi tarafından komik bulunup reddedilir. Tüm hayalleri yıkılan Harold, Mary' nin ilgisini haketmediğini düşünüp ona yalan söylerek onu kendinden uzaklaştırır. Mary de ondan umudunu kesince kendisine âşık olan ama aslında hiç sevmediği Ronald De Vore ile evlenmeyi kabul eder. Ronald aslında başkasıyla evlidir ama bunu Mary dahil herkesten gizlemektedir.

Yayınevi Harold' un kitabı hakkındaki fikrini değiştirip onu Bir Enayinin Serüvenleri adıyla komik bir kitap olarak basmaya karar verir ve Harold'a yüklüce bir çek gönderirler. İşler değişince Harold Mary'yi bulmak ister; üstelik Ronald' ın evli olduğunu da öğrenmiştir. Ancak gazeteden Mary' nin o gün evleneceğini öğrenir ve hemen yola çıkar. Yol boyunca şanssızlıklar birbirini kovalamasına ve Mary' ye ulaşmak için on üç ayrı araç kullanmak zorunda kalmasına rağmen Harold oraya tam vaktinde ulaşır. Yine kekeleyip derdini anlatamayınca Mary' i oradan kaçırır ve ona her şeyi anlatır. Sonunda iki sevgili kavuşmuştur.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktör / Aktris Karakter
Harold Lloyd Harold Meadows, Terzi Çırağı Fakir Genç
Jobyna Ralston Mary Buckingham, Zengin Kız
Richard Daniels Jerry Meadows, Fakir Adam
Carlton Griffin Ronald De Vore, Zengin Adam

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]