Fractured (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fractured
YönetmenBrad Anderson
Yapımcı
YazarAlan B. McElroy
Oyuncular
MüzikAnton Sanko
Görüntü yönetmeniBjörn Charpentier
KurguRobert Mead
Stüdyo
DağıtıcıNetflix
Çıkış tarih(ler)i22 Eylül 2019 (2019-09-22) (Fantastic Fest)
11 Ekim 2019 (2019-10-11) (Amerika Birleşik Devletleri)
Süre100 dakika[1]
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce

Fractured, Brad Anderson tarafından yönetilen, Alan B. McElroy'un yazdığı 2019 tarihli Amerikan psikolojik gerilim filmidir. Filmde Sam Worthington, Lily Rabe, Stephen Tobolowsky, Adjoa Andoh ve Lucy Capri yer almaktadır.

Film dünya prömiyeri 22 Eylül 2019'da Fantastic Fest'te yaptı. Netflix tarafından 11 Ekim 2019'da yayınlandı.

Senaryo[değiştir | kaynağı değiştir]

Ray, Şükran Günü'nde, Joanne'nin ebeveynlerini ziyaret ettikten sonra karısı Joanne ve kızı Peri ile eve gitmektedir. Ray ve Joanne, ilişkilerinin durumu hakkında tartışırlar. Peri'nin müzik cihazı pili bittiği için çalışmayı durdurur, Ray bir sonraki benzin istasyonundan pil satın alacağını söyler. Bir süre sonra Peri tuvalete gitmesi gerektiğini söyler ve benzin istasyonunda mola verirler. Kasiyer Ray'e sadece nakit aldıklarını söyler ve bu sebeple Ray pilleri bırakmak zorunda kalır, ancak Joanne için bir kola ve kendisi için bir kahve ve iki küçük şişe likör satın alır. Arabaya döndükten sonra, Joanne'e mağazada pil olmadığını söyleyerek yalan söyler. Peri kompakt aynasını bulamadığından Joanne tuvaleti kontrol etmeye gider ve Ray de arka koltuğu arar. Ray'in dikkati dağılmışken Peri, bir inşaat demirine yapışan bir balon nedeniyle terk edilmiş bir şantiyeye doğru yürümeye başlar. Bir sokak köpeğinden korktuğu için inşa halindeki çukura doğru geri geri yürür. Ray köpeği korkutmak için bir taş fırlatır ama bu Peri'nin çukura düşmesine neden olur. Onu yakalamak için atılan Ray de düşer ve kafasını vurur. Şaşkınlık içinde ayılır, aşağı inen ve Peri'nin olası yaralarını kontrol eden Joanne gelir. Kafası iyice ayıldıktan sonra Ray, Peri'yi kaldırır ve Peri'nin yaralı kolunun birkaç mil geride kalan bir hastaneye gösterilmesine karar verirler.

Hastaneye kayıt işlemlerinde çifte Peri'nin organ bağışçısı olarak kayıt alınmasını isteyip istemedikleri sorulur ve bu kaydı reddederler. Doktor Peri'nin kolunun kırıldığını ve kafa travması ihtimaline karşı bir CAT taraması yapılması gerektiğini söyler. Joanne Peri'ye eşlik eder ve araştırma alanına giderler. Ray de bekleme odasında uyumaktadır.

Ray birkaç saat sonra uyanır ve hastane personeline eşini ve kızını görüp göremeyeceğini sorar, ancak hastane kayıtlarında onların kayıtlarının olmadığı söylenir. Doktorların çoğu vardiya değiştirmiştir ve orada olan hemşire Ray'in tek başına geldiğini ve kafa yarası tedavisi gördüğünü söylemektedir. Ray endişelenir, güvenlik görevlisi tarafından zaptedilir ve sakinleştirici verildikten sonra bir odaya kilitlenir. Ray odadan kaçar ve iki polis memurunu olayı soruşturmak için durdurur.

Ray'in ailesinin asla hastanede bulunmadığına dair daha fazla kanıt bulunur; polis ve bir hastane psikiyatristi tarafından benzin istasyonuna götürülür. Ayrıca Ray'in bir alkolik olduğu ve ilk karısı Abby'nin altı yıl önce doğmamış çocuğuyla birlikte hayatını kaybettiği öğrenilir. Polis memurları çukurda büyük bir kan lekesi bulurlar ve eşini ve kızını öldürdüğü şüphesiyle Ray'i tutuklamaya çalışırlar. Ray bir memurun silahını alır ve hastaneye dönmeden önce benzin istasyonundaki herkesi ufak bir depoya kilitler. Bir güvenlik görevlisini boğarak öldürdükten sonra hastanenin zemin katına ulaşır ve doktorların Peri'nin organlarını almak üzere olduğunu görür. Uyuşturulmuş Joanne ile birlikte onu ameliyathaneden çıkarır ve ayrılırlarken Ray, bir doktora ateş eder. Arabayla uzaklaşırlarken ailesinin çukurda öldüğü ortaya çıkar; Peri yere düşünce ve Joanne ise Ray onu ittikten sonra bir inşaat demiri parçasına kafasını vuruca ölmüştür. Cesetler aslında arabanın bagajındaydı ve hastane olayları, Ray'in aklının olanların gerçekliğini inkâr etmeye çalışmasının sonucuydu. Arka koltukta ise Ray'in ameliyattan çıkardığı bir hasta bilinçsizce yatmaktadır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Sam Worthington Ray Monroe rolünde
  • Lily Rabe, Joanne Monroe rolünde
  • Lucy Capri, Peri Monroe rolünde
  • Adjoa Andoh, Dr. Isaacs rolünde
  • Stephen Tobolowsky, Dr. Berthram rolünde
  • Lauren Cochrane, Memur Chilches rolünde
  • Shane Dean, Memur Griggs rolünde
  • Chris Sigurdson, Dr. Lugado rolünde
  • Chad Bruce, Güvenlik Görevlisi Jeff rolünde
  • Stephanie Sy, Hemşire Anne rolünde
  • Dorothy Carroll, Kabul Görevlisi rolünde
  • Erik Athavale, Dr. Bruce Volk rolünde

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Fractured". Fantastic Fest. 30 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]