Avrupa Muhabbeti

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(EuroTrip sayfasından yönlendirildi)
Avrupa Muhabbeti
EuroTrip
YönetmenJeff Schaffer[1]
Yapımcı
Yazar
Oyuncular
MüzikJames L. Venable
Görüntü yönetmeniDavid Eggby
KurguRoger Bondelli
StüdyoThe Montecito Picture Company[1]
DağıtıcıDreamWorks Pictures[1]
RenkRenkli
Çıkış tarih(ler)i20 Şubat 2004 (2004-02-20)
Süre92 dakika[1]
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri[1]
Dilİngilizce[1]
Bütçe$25 milyon[2]
Hasılat$20.8 milyon[2]

Avrupa Muhabbeti (İngilizce: EuroTrip) Jeff Schaffer tarafından yönetilen ve Alec Berg, David Mandel ve Schaffer tarafından yazılan 2004 yapımı bir Amerikan erotik komedi[3] filmidir. Oyuncuları arasında Scott Mechlowicz, Jacob Pitts, Michelle Trachtenberg, Travis Wester ve ilk film projesi olan Jessica Boehrs yer almaktadır. Mechlowicz, Alman mektup arkadaşı Mieke'yi (Boehrs) aramak için Avrupa'yı dolaşan Amerikalı bir genç olan Scott "Scotty" Thomas'ı canlandırıyor. Arkadaşı Cooper (Pitts) ve ikiz kardeşler Jenny ve Jamie'nin (Trachtenberg ve Wester) eşlik ettiği Scott'ın arayışı onu İngiltere, Fransa, Hollanda, Slovakya, Almanya ve İtalya'ya götürür ve yol boyunca garip, komik ve utanç verici durumlarla karşılaşır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Scott Mechlowicz — Scott "Scotty" Thomas:
    Liseden yeni mezun olmuş bir genç, Almanca konuşmadaki sınırlı akıcılığı sayesinde Alman mektup arkadaşı Mieke'yi istemeden eş cinsel bir erkek sanma hatasına düşer.[4] Mieke'nin aslında çekici bir kadın olduğunu öğrenen Scotty, ondan af dilemek için Avrupa'yı aşarak Berlin'e gider.[5] Mechlowicz, Scotty'yi kusurlu ama iyi kalpli bir adam olarak tanımladı ve "onu destekleyecek bu kadar iyi bir arkadaş grubuna sahip olduğu için çok şanslı" dedi.[4]
  • Jacob Pitts — Cooper Harris:
    Scotty'nin şehvetli, şehvet düşkünü en iyi arkadaşı. Pitts, Cooper'ı "kendi temel dürtüleri tarafından yönlendirilen... herkesin başını belaya sokan" hiperseksüel bir adam olarak tanımladı.[4]
  • Michelle Trachtenberg — Jenny:
    Scotty ve Cooper'ın arkadaşı ve Jamie'nin ikiz kardeşi. Trachtenberg, Jenny'yi hem kitaplardan anlayan hem de risk alan biri olarak tanımlıyor. Trachtenberg, "O risk almaya ya da maceraya atılmaya daha istekli, oysa Jamie'nin her zaman ikna edilmesi gerekiyor" dedi.[4]
  • Travis Wester — Jamie:
    Jenny'nin ikiz kardeşi. Wester, Jamie'yi "bilgi biriktirme ve yayma" arzusuyla yaşam boyu öğrenen biri olarak tanımlıyor.[4]
  • Jessica Boehrs — Mieke Schmidt:
    Scotty'nin Alman mektup arkadaşı.[4] Boehrs ilk filmini Avrupa Muhabbeti ile yaptı.[5]

Oyuncu kadrosunda ayrıca Mad Maynard (Manchester United futbol holiganlarının lideri) rolünde Vinnie Jones,[6][7] Madame Vandersexxx (bir seks kulübü sahibesi) rolünde Lucy Lawless,[5][6] Arthur Frommer rolünde Patrick Malahide yer alıyor,[6] Hırsız rolünde Diedrich Bader,[6] Ürkütücü İtalyan Adam rolünde Fred Armisen,[5] Fiona (Scotty'nin eski kız arkadaşı) rolünde Kristin Kreuk,[8] Bert Thomas (Scotty'nin küçük erkek kardeşi) rolünde Nial Iskhakov, Donny (Fiona'nın yeni erkek arkadaşı) rolünde Matt Damon,[5] Robot Adam rolünde J. P. Manoux,[6] ve Absent Yeşil Peri rolünde Steve Hytner yer almaktadır. Jeffrey Tambor (jenerikte yok) ve Cathy Meils sırasıyla Bay ve Bayan Thomas rollerinde yer aldılar.

Müzikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Eurotrip
çeşitli sanatçılar Film müziği,
Yayımlanma24 Şubat 2004
TarzPunk rock, pop
ŞirketMilan
  1. "Scotty Doesn't Know" – Lustra
  2. "My Generation" – Chapeaumelon (The Who cover)
  3. "Wild One" – Wakefield
  4. "99 Red Balloons" – Goldfinger (Nena cover)
  5. "In the City" – The Jam
  6. "Ca Plane Pour Moi" - "Plastic Bertrand"
  7. "Shooting Stars" – Cauterize
  8. "Are You Gonna Be My Girl" – Jet
  9. "Nonchalant" – Chapeaumelon
  10. "Scotty Doesn't Know" (Euro Version) – MC Jeffsky
  11. "Make My Dreams Come True" – Apollo 440
  12. "Du" – David Hasselhoff (Peter Maffay cover)
  13. "Les Promesses" – Autour De Lucie
  14. "I Love Marijuana" – Linval Thompson
  15. "Turn It Up" – Ugly Duckling
  16. "Get Loose" – The Salads

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f "Eurotrip". AFI Catalog of Feature Films. 6 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2017. 
  2. ^ a b "Eurotrip (2004)". Box Office Mojo. 9 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2008. 
  3. ^ Colburn, Randall (17 Ağustos 2018). "Behold, an oral history of 'Scotty Doesn't Know' and Matt Damon's weird-ass Eurotrip cameo". The A.V. Club. 4 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2022. 
  4. ^ a b c d e f "Eurotrip Movie Production Notes". Media Atlantis. DreamWorks Pictures. 10 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2018. 
  5. ^ a b c d e Foundas, Scott (17 Şubat 2004). "Eurotrip". Variety. 21 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2018. 
  6. ^ a b c d e "Eurotrip (2004)". British Film Institute. 17 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2018. 
  7. ^ Thomson, Desson (20 Şubat 2004). "Tasteless 'Eurotrip' Doesn't Travel Well". Washington Post. 2 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2018. 
  8. ^ Colgan, Mary (26 Şubat 2004). "Eurotrip (2004)". PopMatters. 30 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]