İçeriğe atla

Eren Ali Bingöl

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eren Ali Bingöl
Tuzla Belediye Başkanı
Görevde
Makama geliş
4 Nisan 2024
Yerine geldiği Şadi Yazıcı
Kişisel bilgiler
Doğum 4 Ekim 1993 (30 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Vatandaşlığı  Türkiye
Partisi Cumhuriyet Halk Partisi (2012-günümüz)
Evlilik(ler) Ayşegül Bingöl
Bitirdiği okul Maltepe Üniversitesi
Mesleği Avukat · siyasetçi
Resmî site erenalibingol.com

Eren Ali Bingöl (d. 4 Ekim 1993, İstanbul), Türk avukat, siyasetçi, 2024'ten beri Tuzla Belediye Başkanı.

İlk Yılları ve Hayatı

[değiştir | kaynağı değiştir]

Eren Ali Bingöl, 1993 yılında İstanbul’da doğdu. 2000 yılından beri Tuzla’da yaşamaktadır. Lise eğitimini Ülkün Yalçın Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Eren Ali Bingöl, Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Erasmus Plus Programı kapsamında İtalya’da mülteci politikaları üzerine çalışmalar yürüten Eren Ali Bingöl, genç yaşta başladığı tiyatro ve kamp kulüpleri çalışmalarında sosyal becerilerini ve liderlik yeteneklerini geliştirmiştir. Ayrıca, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine aktif katılım sağlamıştır.

Aile şirketindeki çalışmaları ile öğrencilik hayatını aynı anda sürdüren Eren Ali Bingöl, hukuk fakültesi eğitimi ve mesleki birikimiyle kentsel dönüşüme “hak ve adalet” temelli bakış açısını pekiştirmiş ve Tuzla’nın Konaşlı bölgesinde vatandaşın faydasına olacak bir kentsel dönüşüm sürecine öncü olmuştur. 2021 yılında Sosyal Hizmetler Uzmanı Ayşegül Bingöl ile evlenmiştir.

Eren Ali Bingöl, 18 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı. CHP Tuzla Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı, Hukuk Komisyonu Başkanlığı, İlçe Eğitim Sekreterliği, Tuzla İlçe Seçim Kurulu Asil Üyeliği ve İlçe Başkanlığı gibi görevlerde aktif rol aldı.

Siyasi hayatında çözüm odaklı bakış açısı sayesinde Cumhuriyet Halk Partisi örgütünde hızla yükseldi ve 2019 yılında İstanbul’un en genç ilçe başkanı olarak Tuzla İlçe Başkanlığına seçildi. İlçe Başkanlığı görevi süresince Tuzla’nın koku sorunu ve Konaşlı bölgesinin imar planı gibi önemli sorunlar üzerine çalışmalar yaptı. Bu alanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile etkili çözümler üreterek Tuzla’nın sosyal ve ekonomik gelişimine önemli katkılarda bulundu.

Belediye Başkanlığı

[değiştir | kaynağı değiştir]

Mart 2024 Yerel Yönetimler Seçimleri'yle birlikte Tuzla Belediye Başkanı olarak seçilen Eren Ali Bingöl, çözüm odaklı belediyecilik anlayışıyla “Söz Senin Tuzla Hepimizin” sloganıyla Mahalle Buluşmaları gerçekleştirmiş ve Tuzlalı vatandaşların talepleriyle birebir ilgilenmiştir.

Katılımcı belediyecilik anlayışıyla öne çıkan Eren Ali Bingöl, komşularıyla sürekli diyalog halinde olup, onların ihtiyaçlarına ve beklentilerine doğrudan cevap vermeyi amaçlamıştır. Belediye başkanlığı süresince halkın katılımını ve geri bildirimlerini ön planda tutarak sosyal ve ekonomik gelişime katkı sağlayan projeler geliştirmeyi hedeflemiştir.