En İyi Arkadaşım Evleniyor

Vikipedi, özgür ansiklopedi
En İyi Arkadaşım Evleniyor
My Best Friend's Wedding
YönetmenP.J.Hogan
Oyuncular
DağıtıcıTristar
CinsiSinema
RenkRenkli
Yapım yılı1997, ABD
Süre104 dakika
Dilİngilizce
Bütçe38 milyon dolar
Hasılat399 milyon dolar

En İyi Arkadaşım Evleniyor (My Best Friend’s Wedding) 1997 yapımı bir Amerikan romantik komedisidir. Paul John Hogan tarafından yönetilen filmdeki I Say a Little Prayer adlı şarkı bu filmden çok daha eski olmakla birlikte, filmde büyük beğeni toplamıştır. Filmin başlıca oyuncuları Julia Roberts, Cameron Diaz, Rupert Everett ve Dermot Mulroney’dir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

New York’ta yaşayan ve gazetelerde yemek kritiği yapan Julianne Potter ile Chicago’da yaşayan spor yorumcusu Michael O Neal 28 yaşına kadar başkalarıyla evlenmedikleri takdirde birbirleri ile evlenmek üzere sözleşmişlerdir. Ancak, 28 yaşına 2 hafta kala Michael Julianne’ye telefon edip bir başkasıyla yani zengin bir ailenin kızı olan Kimberley Walace adlı bir universite öğrencisi ile söz kestiğini söyler. Michael ile evlenmeyi planlayan Julianne düş kırıklığına uğramıştır ve bu evliliği sabote etmeye karar verir.

Chicago’ya giden ve gelin adayı ile tanışan Julianne düğünde gelinin baş nedimesi olmayı kabul eder. Ama niyeti çeşitli oyunlar oynayarak yaklaşan evliliği bozmaktır. Mesela bir karaoke barda doğru dürüst şarkı söyleyemeyen gelin adayını mahcup duruma düşürür. Michael’i kızdırmak için eski arkadaşlarından George’a âşık olduğunu söyler. Ama bunlar evliliği bozmaz. Julianne son olarak gelinin babasının ağzından sahte bir e-posta iletisi yazarak Michael’in iş yaşamına müdahale etmeye çalışır. Gerçi yazdığı iletiyi göndermez, ama ileti yanlışlıkla gider. Bu defa Michael gerçekten çok öfkelenmiştir ve kızın babasına sinirlenerek evlenmekten vaz geçer. Bu olaydan sonra Julianne ve Kimberley herkesin ortasında saç saça baş başa kavga ederler. Julianne yaptıkları için özür diler. Michael ve Kimberley de yeniden evlenmeye karar verirler. Düğüne George ta katılır ve Julianne ile dans eder.[1]

Oyuncular ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "IMDB". 9 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2020.