Elektro-optik hedefleme sistemi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(EOTS sayfasından yönlendirildi)
Ön sektör optronikleri, (OSF; Optronique secteur frontal) Dassault Rafale'nin ön tarafında (İLK), kokpitin altında ve yakıt ikmâl bomunun yanındadır. Solda ana IR algılayıcısı (menzili 100 km), sağda lazer uzaklık ölçerli bir TV/IR tanımlama algılayıcısı (menzili 40 km) bulunmaktadır.

Elektro-optik hedefleme sistemi (EOTS; Electro-optical targeting system), hava savaşında hedefleri izlemek ve bulmak için kullanılan bir sistemdir.[1] Yük bağlaşımlı aygıt TV kameralarını, lazer mesafe ölçerleri ve lazer işaretleyicilerini kullanabilir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Electro-Optical Systems in Unmanned Systems Applications" [İnsansız Sistem Uygulamalarında Elektro-Optik Sistemler]. unmannedsystemstechnology.com (İngilizce). Unmanned Systems Technology, EchoBlue Ltd. 12 Kasım 2021. 24 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2022. EO sistemlerinin bir diğer uygulaması görüntülemedir. Elektro-optik görüntüleme sistemleri, yararlı bir çıktı görüntüsü üretmek için bir hedef tarafından yayılan veya yansıyan EO radyasyonunu kullanır. Bu tür sistemlerin iki yaygın örneği, termal görüntüleyiciler ve gece görüşü veya görüntü yoğunlaştırma sistemleridir. (Another application of EO systems is in imaging. Electro-optical imaging systems use EO radiation emitted or reflected by a target to produce a useful output image. Two common examples of such systems are thermal imagers and night-vision, or image intensification, systems.) 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]