Şüphe (film, 2008)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Doubt (film) sayfasından yönlendirildi)
Şüphe
Doubt
YönetmenJohn Patrick Shanley
YapımcıScott Rudin
SenaristJohn Patrick Shanley
OyuncularMeryl Streep
Philip Seymour Hoffman
Amy Adams
Viola Davis
MüzikHoward Shore
Görüntü yönetmeniRoger Deakins
KurguDylan Tichenor
DağıtıcıMiramax Films
CinsiDrama
Yapım yılıABD , 2008
Çıkış tarih(ler)i25 Aralık 2008 (yaygın olarak)
6 Şubat 2009 (Türkiye)
Süre104 dakika
Dilİngilizce
Bütçe25,000,000 $
Hasılat50,907,234 $
Resmî sitesi

Şüphe (Özgün adı: Doubt) 2008 yapımı film. John Patrick Shanley'nin Doubt isimli tiyatro oyunundan kendisi tarafından uyarlanmıştır. Başrollerde Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams ve Viola Davis yer almaktadır. Filmin yönetmenliğini Shanley yapmış, yapımcılığını Scott Rudin üstlenmiştir. Film 1964 yılında, Bronx'da St. Nicholas Kilisesi'nde geçmektedir. Ülke politikasındaki değişimin kilise camiasını da etkisi altına almasıyla okula ilk kez siyahi bir öğrenci alınmıştır. Rahibe Aloysius(Meryl Streep), kilisenin katı geleneklerini yıkmak için çaba gösteren Peder Flynn'in(Philip Seymour Hoffman) bu yeni öğrenciye karşı olan aşırı ilgisinden şüpheye düşer. Bu şüphe, Peder ve Rahibe arasında müthiş bir irade savaşı başlamasına sebep olur. Ayrıca film 5 dalda Oscar'a aday gösterilmiştir.Meryl Streep en iyi kadın oyuncu, Philip Seymour Hoffman en iyi yardımcı erkek oyuncu, Amy Adams ve Viola Davis en iyi yardımcı kadın oyuncu ve John Patrick Shanley en iyi uyarlama senaryo dalında aday gösterilmiştir.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

1964 yılında Bronx'ta, New York, film Peder Flynn'in (Phillip Seymour Hoffman) şüphe duygusunun doğasıyla ve şüphenin güven gibi bütünleştirici güç olabileceği hakkındaki vaazıyla başlıyor.O akşam bağnaz okulun sert müdiresi Rahibe Aloysius (Meryl Streep), diğer rahibelerle vaazı tartışır.

Peder Flynn ve okulun ilk ve tek Afro-Amerikan öğrencisi Donald Miller arasındaki yakınlık, Rahibe James'in (Amy Adams), genç ve saf öğretmen, dikkatini çeker.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]