Dosya:Leibniz Stepped Reckoner.png

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük((1.235 × 803 piksel, dosya boyutu: 213 KB, MIME tipi: image/png))


Özet

Açıklama Photo of the Staffelwalze (English: 'Stepped Reckoner'), a prototype mechanical calculator invented by German mathematician Gottfried Wilhelm Leibniz in 1674 and completed in 1694. About 67 cm (26 in.) long. This was the first calculator able to do all four arithmetic operations: addition, subtraction, multiplication, and division. Only two Stepped Reckoners were built. This one was found by workmen in 1879 in the attic of a building at the University of Gottingen, and is now in the National Library of Lower Saxony (Niedersächsische Landesbibliothek), Hannover, Germany. For more information see James Redin (2007) A Brief History of Calculators Part 1: The Age of the Polymaths. Caption: "Leibnitz calculator, made in 1694. The first two-motion machine designed to compute multiplication by repeated addition". Alterations: cropped out frame and caption, increased brightness.
Tarih
Kaynak Downloaded on 2008-1-14 from J. A. V. Turck (1921) Origin of Modern Calculating Machines, The Western Society of Engineers, Chicago, USA, p.133 on Google Books.
Yazar J. A. V. Turck
İzin
(Bu dosyanın tekrar kullanımı)
Public domain - published in USA before 1923

Lisanslama

Public domain
Public domain
Bu medya dosyası ve içeriği ABD'de kamu malıdır. Bu durum genellikle ABD'de telif hakkı süresi dolmuş eserler için geçerlidir. Çünkü ilk yayınlanması 1 Ocak 1929 tarihinden önce yapılmıştır. Daha fazla açıklama için bu sayfaya bakınız.

United States
United States
Bu görüntü, Amerika Birleşik Devletleri dışında kamu malı olmayabilir; özelikle ABD eserleri için Kanada, Çin Halk Cumhuriyeti (Hong Kong ya da Makao hariç), Almanya, Meksika ve İsviçre' gibi kısa vadeli kuralı geçerli olmayan ülke ve bölgelerde geçerli değildir. Yayını oluşturan ve tarihi gibi temel bilgiler belirtilmelidir. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Kamu malı ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz.

Altyazılar

Bu dosyanın temsil ettiği şeyin tek satırlık açıklamasını ekleyin.

Bu dosyada gösterilen öğeler

betimlenen

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel12.48, 16 Ocak 200812.48, 16 Ocak 2008 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli1.235 × 803 (213 KB)Chetvorno{{Information |Description=Photo of the ''Staffelwalze'' (English: 'Stepped Reckoner') a prototype mechanical calculator invented by German mathematician Gottfried von Leibniz in 1674. Thi

Bu görüntü dosyasına bağlantısı olan sayfalar:

Küresel dosya kullanımı

Aşağıdaki diğer vikiler bu dosyayı kullanır: