Dosya:Giambologna - The Dwarf Morgante Riding on a Dragon - Walters 54719.jpg

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük((1.800 × 1.184 piksel, dosya boyutu: 2,03 MB, MIME tipi: image/jpeg))


Özet

Giambologna: The Dwarf Morgante Riding on a Dragon   (Wikidata search (Cirrus search) Wikidata query (SPARQL)  Create new Wikidata item based on this file)
Sanatçı/Yapan
Giambologna  (1529–1608)  wikidata:Q220136
 
Giambologna
İsim seçenekleri
Birth name: Jean Boulogne
Açıklama Flemish heykeltıraş ve mimar
Doğum/ölüm tarihi 1529 Bunu Vikiveri'de düzenleyin 14 Ağustos 1608
Doğum/ölüm yeri Douai, Flandre Firenze
Otorite kontrolü
artist QS:P170,Q220136
Başlık
The Dwarf Morgante Riding on a Dragon
Açıklama
English: The dwarf Morgante was Grand Duke of Tuscany Cosimo de' Medici's jester. Dwarfs were commonly employed at courts, where they were looked upon as marvels of nature and, in the case of a jester, were expected to entertain and amuse. Here, Morgante sits on a dragon that imitates one crafted by Cencio della Nera, the duke's goldsmith. The dwarf raises his hand to still the waters in a gesture that parodies representations of Neptune, the Roman god of the ocean. This fountain ornament is a copy of a bronze by Giovanni da Bologna installed between 1583 and 1585 in the garden terrace above the Loggia dei Lanzi in Florence.
Tarih 18 century
date QS:P571,+1750-00-00T00:00:00Z/7
Orta bronze; contemporary marble fountain
Ebatlar 29 × 57,7 cm
institution QS:P195,Q210081
Katılım numarası
54.719
Place of creation Paris, France
Nesne geçmişi
Exhibition history Art of Europe XVI-XVII. Worcester Art Museum, Worcester. 1948. Fontinalia: The Art of the Fountain and the Fountain in Art. Spencer Museum of Art, Lawrence. 1957.
Alınma durumu Acquired by Henry Walters
Kaynak Walters Sanat Müzesi: Home page  Info about artwork
İzin
(Bu dosyanın tekrar kullanımı)
VRT Wikimedia

Bu eser özgürdür ve herhangi bir amaç için herkes tarafından kullanılabilir. Eğer bu içeriği kullanmak isterseniz, bu sayfada görülen lisans şartlarını takip ederek kullandığınız sürece izin istemenize gerek yoktur.

Wikimedia telif hakkı sahibinin bu sayfada belirtilen şartlar altında yayınlanmasını onayladığını teyit eden bir e-posta aldı. Bu yazışmalar bir VRTS üyesi tarafından gözden geçirilerek izin arşivinde saklanmaktadır. Yazışma güvenilir gönüllülerce kullanılabilir bilet #2012021710000834.

Arşivlenen yazışmalar hakkında sorularınız varsa, lütfen VRT haber panosunu kullanarak bildiriniz. Bilet bağlantısı: https://ticket.wikimedia.org/otrs/index.pl?Action=AgentTicketZoom&TicketNumber=2012021710000834
Find other files from the same ticket: SDC query (SPARQL)

Lisanslama

Nesne
Public domain

Bu çalışma ABD'de veya yazarın yaşamının sona ermiş olmasından 100 veya daha fazla süre geçtiğinde bu duruma uygun telif yasaları olan tüm ülkelerde kamu malıdır.


Ayrıca bu çalışma ABD'de neden kamu malı olduğuna dair ABD için kamu malı etiketlerini bulundurmalıdır.
Fotoğraf
w:tr:Creative Commons
atıf benzer paylaşım
Bu dosya, Creative Commons Atıf-Benzer Paylaşım 3.0 Taşınmamış lisansı ile lisanslanmıştır
Şu seçeneklerde özgürsünüz:
  • paylaşım – eser paylaşımı, dağıtımı ve iletimi
  • içeriği değiştirip uyarlama – eser adaptasyonu
Aşağıdaki koşullar geçerli olacaktır:
  • atıf – Esere yazar veya lisans sahibi tarafından belirtilen (ancak sizi ya da eseri kullanımınızı desteklediklerini ileri sürmeyecek bir) şekilde atıfta bulunmalısınız.
  • benzer paylaşım – Maddeyi yeniden karıştırır, dönüştürür veya inşa ederseniz, katkılarınızı orijinal olarak aynı veya uyumlu lisans altında dağıtmanız gerekir.
GNU head Bu belgenin GNU Özgür Belgeleme Lisansı, Sürüm 1.2 veya Özgür Yazılım Vakfı tarafından yayımlanan sonraki herhangi bir sürüm şartları altında bu belgenin kopyalanması, dağıtılması ve/veya değiştirilmesi için izin verilmiştir;

Değişmeyen Bölümler, Ön Kapak Metinleri ve Arka Kapak Metinleri yoktur. Lisansın bir kopyası GNU Özgür Belgeleme Lisansı sayfasında yer almaktadır.

Altyazılar

Bu dosyanın temsil ettiği şeyin tek satırlık açıklamasını ekleyin.

Bu dosyada gösterilen öğeler

betimlenen

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel18.53, 22 Mart 201218.53, 22 Mart 2012 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli1.800 × 1.184 (2,03 MB)File Upload Bot (Kaldari)== {{int:filedesc}} == {{Walters Art Museum artwork |artist = {{Creator:Giambologna}} |title = ''The Dwarf Morgante Riding on a Dragon'' |description = {{en|The dwarf Morgante was Grand Duke of Tuscany Cosimo de' Medici's jest...

Bu görüntü dosyasına bağlantısı olan sayfalar:

Küresel dosya kullanımı

Aşağıdaki diğer vikiler bu dosyayı kullanır: