Dosya:FAİK SABRİ DURAN Bir Türk Kızının Amerika Yolculuğu kapak.jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük((560 × 756 piksel, dosya boyutu: 86 KB, MIME tipi: image/jpeg))

Dosya ile ilgili açıklama[değiştir | kaynağı değiştir]

Dosyanın Bir Türk Kızının Amerika Yolculuğu maddesindeki adil kullanım gerekçesi
Açıklama Bir Türk Kızının Amerika Yolculuğu Coğrafyacı, yazar ve eğitimci Faik Sabri Duran'ın 1935 yılında yayımladığı gezi kitabının ön kapağı tarayıcıyla kopyalandı (scanned), 1930'ların baskı olanakları nedeniyle çarpık olan kapak kompozisyonunun çarpıklığı giderildi (deskewed), kenar suları farklı boyutlardaydı asimetrisi düzeltildi, renk ayarı yapıldı, toz ve matbaa artefaktları yazılımla yokedildi (despeckle), netlik ayarı yapıldı ve Vikipedi kullanımına uygun bir boyuta getirildi. Bu görüntünün özgün bir tarama olduğunu ve başka bir kaynaktan alınmadığını vurgulamak için yapılan işlemler bu şekilde detaylandırıldı.
Kaynak Tarayıcıyla alınmıştır. Telif hakkı muhtemelen kitabın yayımcısındadır.
Kullanılan kısım Kitap kapağı resmi, bir ticari ürünün çok küçük bir kısmı.
Düşük çözünürlük? Evet
Kullanım amacı Resim maddede bahsi geçen kitabın anlaşılmasına görsel bir katkı sağlamaktadır. Eser hakkında eğitici bilgileri veren bir görsellik arz etmektedir.
Değiştirilebilirlik? Resim ticari bir ürünün parçası olduğu için, bu kitap kapağı görüntüsünün serbest telifli bir eş değeri bulunamaz.
Ek bilgi Resmin kullanılması ticari ürünün değerinin azalmasına ya da satılabiliriliğinin azalmasına neden olmamaktadır. Ayrıca, sadece düşük çözünürlükteki bu kopyayı kullanarak eserin tamamının kopyalarını üretmek olası değildir.

Lisanslama[değiştir | kaynağı değiştir]

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel11.49, 16 Eylül 201111.49, 16 Eylül 2011 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli560 × 756 (86 KB)Docbaba (mesaj | katkılar)yeniden tarandı, görüntü ortalandı, kenarlar belirginleştirildi, minor düzeltmeler
07.05, 16 Eylül 201107.05, 16 Eylül 2011 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli514 × 710 (68 KB)Docbaba (mesaj | katkılar){{Telifli kullanım gerekçesi | Madde = Bir Türk Kızının Amerika Yolculuğu | Açıklama = Bir Türk Kızının Amerika Yolculuğu Coğrafyacı, yazar ve eğitimci Faik Sabri Duran'ın 1935 yılında yayımladığı g

Bu görüntü dosyasına bağlantısı olan sayfalar:

Meta veri