İçeriğe atla

Dosya:Etruscan - Pyxis and lid with sphinx-shaped handle - Walters 71489 - Three Quarter.jpg

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük((1.195 × 1.800 piksel, dosya boyutu: 1,63 MB, MIME tipi: image/jpeg))


Özet

Pyxis and lid with sphinx-shaped handle   (Wikidata search (Cirrus search) Wikidata query (SPARQL)  Create new Wikidata item based on this file)
Sanatçı/Yapan
Anonim (Etruscan)Unknown author
Başlık
Pyxis and lid with sphinx-shaped handle
Açıklama
English: This pyxis (box) was fashioned in imitation of Phoenician luxury goods imported from the Near East. Although it incorporates many Near Eastern elements in its decoration, including sphinxes, a lotus plant, and chariots, the style of the figures shows it is clearly the product of a local Etruscan workshop. The handle of the lid takes the form of a standing sphinx wearing a lotus crown. The 7th and early 6th centuries BC are known as the Orientalizing period because of the many eastern, or "Oriental," elements in the art. In this prosperous era of international trade, Etruscan artists manufactured luxury goods, such as those seen in this case, that reflect influences from the art of the eastern Mediterranean.
Français : Cette pyxis (boîte) a été façonnée à l'imitation des produits de luxe phéniciens importés du Proche-Orient. Bien qu'il incorpore de nombreux éléments du Proche-Orient dans sa décoration, notamment des sphinx, une plante de lotus et des chars, le style des figures montre clairement qu'il est le produit d'un atelier étrusque local. L'anse du couvercle prend la forme d'un sphinx debout coiffé d'une couronne de lotus. Le VIIe et le début du VIe siècle AEC sont considérés comme la période orientalisante en raison des nombreux éléments orientaux dans l'art. Durant cette ère prospère du commerce international, les artistes étrusques fabriquaient des produits de luxe, tels que celui-ci, qui reflètent les influences de l'art de la Méditerranée orientale.
Tarih 650 - 625 BC (Orientalizing)
Orta ivory
medium QS:P186,Q82001
Ebatlar 14,1 × 10,5 × 10,4 cm
institution QS:P195,Q210081
Katılım numarası
71.489
Place of creation Etruria (in present-day Italy)
Nesne geçmişi
  • Regolini-Galassi Tomb, Cerveteri, 1877
  • Martinetti Collection
  • Dr. Bourguignon and M. Canessa
  • Bourguignon and Canessa Sale, Hôtel Drouot, Paris, May 19-21, 1910, no. 338
  • Dirkan Kelekian, Paris and New York (?)
  • 1910: purchased by Henry Walters, Baltimore
  • 1931: bequeathed to Walters Art Museum by Henry Walters
Exhibition history Ivory: The Sumptuous Art. The Walters Art Gallery, Baltimore. 1983-1984.
Alınma durumu Acquired by Henry Walters, 1910
Kaynak Walters Sanat Müzesi: Home page  Info about artwork
İzin
(Bu dosyanın tekrar kullanımı)
VRT Wikimedia

Bu eser özgürdür ve herhangi bir amaç için herkes tarafından kullanılabilir. Eğer bu içeriği kullanmak isterseniz, bu sayfada görülen lisans şartlarını takip ederek kullandığınız sürece izin istemenize gerek yoktur.

Wikimedia telif hakkı sahibinin bu sayfada belirtilen şartlar altında yayınlanmasını onayladığını teyit eden bir e-posta aldı. Bu yazışmalar bir VRTS üyesi tarafından gözden geçirilerek izin arşivinde saklanmaktadır. Yazışma güvenilir gönüllülerce kullanılabilir bilet #2012021710000834.

Arşivlenen yazışmalar hakkında sorularınız varsa, lütfen VRT haber panosunu kullanarak bildiriniz. Bilet bağlantısı: https://ticket.wikimedia.org/otrs/index.pl?Action=AgentTicketZoom&TicketNumber=2012021710000834
Find other files from the same ticket: SDC query (SPARQL)

Lisanslama

Nesne
Public domain

Bu çalışma ABD'de veya yazarın yaşamının sona ermiş olmasından 100 veya daha fazla süre geçtiğinde bu duruma uygun telif yasaları olan tüm ülkelerde kamu malıdır.


Ayrıca bu çalışma ABD'de neden kamu malı olduğuna dair ABD için kamu malı etiketlerini bulundurmalıdır.
Fotoğraf
w:tr:Creative Commons
atıf benzer paylaşım
Bu dosya, Creative Commons Atıf-Benzer Paylaşım 3.0 Taşınmamış lisansı ile lisanslanmıştır
Şu seçeneklerde özgürsünüz:
  • paylaşım – eser paylaşımı, dağıtımı ve iletimi
  • içeriği değiştirip uyarlama – eser adaptasyonu
Aşağıdaki koşullar geçerli olacaktır:
  • atıf – Esere yazar veya lisans sahibi tarafından belirtilen (ancak sizi ya da eseri kullanımınızı desteklediklerini ileri sürmeyecek bir) şekilde atıfta bulunmalısınız.
  • benzer paylaşım – Maddeyi yeniden karıştırır, dönüştürür veya inşa ederseniz, katkılarınızı orijinal olarak aynı veya uyumlu lisans altında dağıtmanız gerekir.
GNU head Bu belgenin GNU Özgür Belgeleme Lisansı, Sürüm 1.2 veya Özgür Yazılım Vakfı tarafından yayımlanan sonraki herhangi bir sürüm şartları altında bu belgenin kopyalanması, dağıtılması ve/veya değiştirilmesi için izin verilmiştir;

Değişmeyen Bölümler, Ön Kapak Metinleri ve Arka Kapak Metinleri yoktur. Lisansın bir kopyası GNU Özgür Belgeleme Lisansı sayfasında yer almaktadır.

Altyazılar

Bu dosyanın temsil ettiği şeyin tek satırlık açıklamasını ekleyin.
Etruscan ivory pyxis and lid with sphinx-shaped handle, 650–625 BC

Bu dosyada gösterilen öğeler

betimlenen

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel18.24, 23 Mart 201218.24, 23 Mart 2012 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli1.195 × 1.800 (1,63 MB)File Upload Bot (Kaldari)== {{int:filedesc}} == {{Walters Art Museum artwork |artist = Etruscan |title = ''Pyxis and lid with sphinx-shaped handle'' |description = {{en|This pyxis (box) was fashioned in imitation of Phoenician luxury goods imported f...

Bu görüntü dosyasına bağlantısı olan sayfalar:

Küresel dosya kullanımı

Aşağıdaki diğer vikiler bu dosyayı kullanır: