Dosya:Carta Marina.jpeg

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük((5.016 × 3.715 piksel, dosya boyutu: 5,22 MB, MIME tipi: image/jpeg))


Özet

Başlık
Carta marina et descriptio septemtrionalium terrarum ac mirabilium rerum in eis contentarum diligentissime elaborata anno dni 1539 wikidata:Q161055
Açıklama metni
Deutsch: Carta marina, eine Landkarte Nordeuropas. Die Überschrift lautet: Seekarte und Beschreibung der nördlichen Lande und der dort vorkommenden wunderlichen Dinge, höchst sorgfältig gezeichnet in Venedig im Jahre 1539 mit großzügiger Unterstützung des Patriarchen von Venedig, des höchst ehrenwerten Herrn Geronimo Querini.
English: Carta marina, a wallmap of w:Scandinavia. The caption reads : Marine map and Description of the Northern Lands and of their Marvels, most carefully drawn up at Venice in the year 1539 through the generous assistance of the Most Honourable Lord Hieronymo Quirino.
Español: La Carta Marina es un mapa de Escandinavia de gran tamaño hecho. La leyenda dice: «Un mapa marino y descripción de las tierras nórdicas y de sus maravillas, dibujado cuidadosamente en Venecia en el año 1539 con la generosa ayuda del honorabilísimo Señor Hieronymo Quirino».
Français : La Carta Marina (Carte marine), une grande carte de la Scandinavie. La legende de la carte precise : « carte marine et la description des terres septentrionales, de leurs merveilles, tracee avec diligence a Venise en l'an 1539 avec l'assistance genereuse du tres honorable seigneur Hieronimus Quirino ».
Latina: Carta marina et Descriptio septemtrionalium terrarum ac mirabilium rerum in eis contentarum, diligentissime elaborata Anno Domini 1539 Veneciis liberalitate Reverendissimi Domini Ieronimi Quirini.
Português: Carta marina uma mapa de grandes dimensões da Escandinávia. A legenda indica: Um mapa marinho e descrição das terras nórdicas e suas maravilhas, desenhado cuidadosamente em Veneza no ano de 1539 com a generosa ajuda do mui honorável Lord Hieronymo Quirino.
Suomi: Carta Marina, Pohjoismaiden kartta. Kartan otsikon suomennos: Merikartta ja kuvaus pohjoisista maista sekä niissä olevista ihmeellisistä asioista, mitä suurimmalla huolellisuudella valmistettu Herran vuonna 1539.
E: Rosmarus est bellua marina, ad magnitudinem Elephantis. Littorum montes scandit et gramine pascitur. Somni gracia dentibus se a rup suspendit, et adeo profundet dormit, ut piscatores laqueis et funibus victum comprehendant [1]
Tarih
Kaynak http://www.npm.ac.uk/rsdas/projects/carta_marina/carta_marina_small.jpg
Yaratıcı
Olaus Magnus  (1490–1557)  wikidata:Q315804 s:en:Author:Olaus Magnus q:nn:Olaus Magnus
 
İsim seçenekleri
Olaus Magni; Магнус Олаус; Магнус, Олаус; Олаус Магнус; Olof Månsson; Olaus Magnus Gothus; Olaus Magnus; Olao Goto; Olafas Magnusas; Magnus, Archbishop of Uppsala Olaus; Olof Mansson; Archbishop of Uppsala Magnus Gothus; Olao Magno; Archbishop of Uppsala Magnus Olaus; Olaf Mansson
Açıklama İsveçli cartographer, diplomat, tarihçi, Latin Catholic priest, antropolog ve Catholic bishop
Swedish patriot and writer
Doğum/ölüm tarihi Ekim 1490 Bunu Vikiveri'de düzenleyin 1 Ağustos 1557 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Doğum/ölüm yeri Linköping Cathedral Congregation Roma
Otorite kontrolü
creator QS:P170,Q315804
İzin
(Bu dosyanın tekrar kullanımı)
Bu görüntüde gösterilmekte olan iki boyutlu sanat yapıtı,
  • yaratıcısının ölüm tarihine ya da
  • yayımlandığı tarihe bağlı olarak,
tüm dünyada geçerli olmak üzere, kamu malıdır.
Public domain

Bu çalışma ABD'de veya yazarın yaşamının sona ermiş olmasından 100 veya daha fazla süre geçtiğinde bu duruma uygun telif yasaları olan tüm ülkelerde kamu malıdır.


Bu çalışma 1 Ocak 1929 tarihinden önce yayımlanmıştır (veya ABD Telif Hakkı Ofisinde kayıtlıdır). Bu nedenle eser ABD'de kamu malıdır.

Dolayısıyla, o sanat yapıtına ait bu tekrar üretim görüntüsü de kamu malıdır. Tanımlanan durum, ABD (bakınız, Bridgeman Art Library v. Corel Corp. - Bridgeman Sanat Kütüphanesi Corel Şirketine karşı), Almanya ve diğer pek çok ülkede yaratılmış tekrar üretimler için geçerlidir.
Georeferencing Georeference the map in Wikimaps Warper If inappropriate please set warp_status = skip to hide.
 Archival data
artwork-references https://rsg.pml.ac.uk/papers/rossby_carta_2003/rossby_carta_2003.pdf
Diğer sürümler

Derivative versions


Info

Görsel of the year
Görsel of the year
Featured görsel

Wikimedia CommonsVikipedi

Bu dosya 2007 yılının en iyi resim adayı olmuştur.
Bu resim, Wikimedia Commons (Seçkin resimler) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.
 4:3 veya 5:4 en-boy oranında , bu resim bilgisayar arka planı olmaya uygundur. (Galeri.)

 Bu resim, İngilizce Vikipedi'de (Featured pictures) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.

Buna benzeyen kalitede uygun bir lisans sözleşmesi altında bulunan resminiz var ise onu muhakkak yükleyiniz, etiketleyiniz ve aday gösteriniz.

Commons
Commons
This picture made selected picture on Portal:Denmark, at EnWiki, in week 21, 2007 (view)
Commons
Commons
This picture made selected picture on Portal:Denmark, at EnWiki, in week 22, 2007 (view)

Altyazılar

Bu dosyanın temsil ettiği şeyin tek satırlık açıklamasını ekleyin.
Carta marina et descriptio septentrionalium terrarum

Bu dosyada gösterilen öğeler

betimlenen

Carta marina İngilizce

image/jpeg

3faca355f1e764d19d69b75901a415cce98c49d6

5.473.318 Bayt

3.715 piksel

5.016 piksel

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel16.15, 4 Mart 200616.15, 4 Mart 2006 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli5.016 × 3.715 (5,22 MB)Fred Jfrom James For Bell library, as the image description says
02.18, 7 Şubat 200602.18, 7 Şubat 2006 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli2.508 × 1.857 (3,1 MB)Bastique: ''Originally uploaded on German Wikipedia {{Bildbeschreibung|Carta Marina. |http://www.npm.ac.uk/rsdas/projects/carta_marina/carta_marina.jpg |Olaus Magnus |1539|de:image:Carta Marina large.jpg}} {{PD-Art}} [[category:Historical maps of

Bu görüntü dosyasına bağlantısı olan sayfalar:

Küresel dosya kullanımı

Aşağıdaki diğer vikiler bu dosyayı kullanır:

Bu dosyanın daha fazla küresel kullanımını görüntüle.

Meta veri