Doraemon: Nobita ve Galaxy Süper Ekspres

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita ve Galaxy Süper Ekspres
YönetmenTsutomu Shibayama
YapımcıSoichi Bessi
Toshihide Yamada
Junichi Kimura
SenaristShoei Tsukada
AnlatıcıHiroko Emori
Oyuncular
MüzikShunsuke Kikuchi
Görüntü yönetmeniHideko Takahashi
KurguHajime Okayasu
StüdyoAsatsu
Shin-Ei Animation
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i2 Mart 1996 (1996-03-02)
Süre97 dakika
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon: Nobita ve Galaxy Süper Ekspres (japoncaドラえもん: のび太と銀河, Doraemon; Nobita to Ginga Ekusupuresu) 2 maart 1996 da japonya'da vizyona giren. Doraemon Uzun Öyküler serisinin aynı adlı 16. cildine dayanan uzun metrajlı bir Doraemon filmidir. Film, Leiji Matsumoto'nun Galaxy Express 999'una saygı duruşu niteliğindedir .17. Doraemon filmidir. Film, Tsutomu Shibayama tarafından yönetildi .

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Normalde buluştukları parkta Suneo, arkadaşlarını Ekspres Tren gezisine davet eder. Doraemon birkaç gündür kayıp olduğu için Nobita çok endişeli görünüyor. Nobita, Doraemon'un geri döndüğünü görmek için eve döner. Doraemon, 22. yüzyıldan Galaktik Ekspres Tren için bilet aldığını açıklar. Trenin varış yeri ve seyahat süresi bilinmiyor. Nobita okulu kaçırmakla ilgili endişelerini dile getirdikten sonra Doraemon, Anywhere Door'u kullanabileceğine dair ona güvence verir .

Ertesi gün Nobita, arkadaşlarını Galaxy Express'e davet ettiğini söyler. Gian ve Shizuka, onun yerine onlara katılmalarını isteyen Suneo dışında hemfikirdir. İlk başta tereddüt etse de onlara katılır. Trenin 58 vagonu var, ancak 8'i dışarıdan görülebiliyor. Her vagonda 5 oda vardır. Nobita ve arkadaşları Carriage no. 7. Tren hedef gezegene ulaştığında vagonlar ayrılır. Arkadaşlar farklı oyun gezegenlerine dağılır ve eğlenir. Nobita ve Doraemon atış derslerinden hoşlanırken Gian ve Suneo, Ninja tekniklerini öğrenirken sefaletle karşı karşıyadır.

Bu arada, Yadori adlı kötü bir güç, insanları parazite dönüştürerek insanları birlikte ele geçirmeyi planlıyor. Birkaç gün sonra, gezegendeki robot-dinozorların garip davranmaya başlamasıyla ilk parazit vakası rapor edildi. Bunu Ana Gezegendeki Kontrol Merkezine bildirmeye karar verirler. Nobita ve arkadaşları, Ana Kontrol Merkezinden duman çıktığını fark ederler. Gian ve Suneo ana kontrol merkezinde olup bitenleri araştırırken, Suneo parazitler tarafından yakalanır ve Yadori 009'a dönüştürülür.

Yadori 009, arkadaşlarını kilitlemeleri için kandırır ve ardından Yadori 007, Yadori'nin galaksiyi fethetmeye hazır olduğunu açıklar. Grup ayrıldıktan sonra, trenin kaptanı Suneo'yu canlandırıyor. Kaptan, güvenlik için treni başka bir gezegene götürmeye karar verir, ancak tren terk edilmiş bir gezegende yolda çöker. Gezegende, kaptan, Gian'ın daha sonra mağaraları keşfetmek için izlediği bir elektronik mağara haritası bulur, ancak sonunda iki gelecekteki çocukla birlikte kaybolur.

Shizuka, Suneo'nunkilerden Nobita'nın Vücuduna giren Yadori 009'da kullandıkları bir Yadori karşıtı silah bulur. Ayrıca Gian'ı ayak izlerinden geçirirler ve treni dağdan çıkarmayı başarırlar. Gian ayrıca Doraemon'un Galaxy Express'e bağladığı bir tren bulur. Ayrılmaya hazırlanırken, Yadori kuvvetleri onları bulur ve onlara saldırır. Dev bir Yadori robotu gruba saldırır ve epik bir savaşla sonuçlanır. Ancak grup savaşır ve tüm gücü yener, böylece tüm insanları virüsten kaçar ve başkan gruba teşekkür eder. Nobita ve arkadaşları gezegene veda eder.

Geleceğin çocukları Nobita ve grubuyla barışır. Arkadaşlar güler ve gezegenleri gelir. Kondüktör geldikleri için teşekkür eder ve istedikleri zaman Galaxy Express'te gelmelerini ister.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Ses
doraemon Nobuyo Oyama
Nobita Nobi Noriko Ohara
Shizuka Minamoto Michiko Nomura
Suneo Honekawa Kaneta Kimotsuki
Takeshi Goda (Jaian) Kazuya Tatekabe
Tamako Nobi Sachiko Chijimatsu
Orkestra şefi Kazue Ikura
Baum Kaneto Shiozawa
aston mitsuaki madono
Giymek Junichi Sugawara
Jane sakura tangası
Yadori Yousuke Akimoto

Hiroshi Ishida Daiki Nakamura

göksel kral Kenji Utsumi
Belediye Başkanı Yousuke Naka
Hakem Minoru Yada
küratör Ryoichi Tanaka
Ninja'nın Sensei'si Koichi Kitamura
bakıcı Toshiyuki Morikawa
Kılavuz Yuri Amano
Kılavuz kartı Mari Maruta
Araba sensörü Rei Sakuma
Prens Masami Kikuchi
silahlı adam Toshiharu Sakurai
yolcular Kazuyuki Ishikawa

Toshiaki Doi Akie Sekine Yuka Imai