Doraemon: Nobita'nın Ay Keşfi Chronicle

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita'nın Ay Keşfi Chronicle
YönetmenShinnosuke Yakuwa
YazarFujiko F. Fujio
SenaristMizuki Tsujimura
Oyuncular
MüzikTakayuki Hattori
Stüdyo
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i1 Mart 2019 (2019-03-01)
Süre111 dakika
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon: Nobita'nın Ay keşfi Chronicle (Japonca ドラえもん のび太の月面探査記, Doraemon: Nobita no Getsumen Tansa-ki ) bir Japon animasyon epik bilim kurgu filmidir . 1 Mart 2019'da Japonya da vizyon girmiştir. Shinnosuke Yakuwa tarafından yönetildi ve Mizuki Tsujimura tarafından senaryolaştırıldı. Bu film Japonya imparatoru Naruhito'nın tahta geçmeden iki ay önce vizyona giren son Heisei dönemi Doraemon filmidir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir sabah Nobita, annesinin okula geç kalma çağrısıyla uyandı. Aşağıya koştu ama ne yazık ki düştü ve şikayet ediyordu ama TV dikkatini Ay'da gizemli bir şey hakkında çekiyor. Okula vardığında, herkes haberi tartışırken sınıf arkadaşlarına Ay Tavşanı olduğunu söyledi ama kimse ona inanmadı, aynı zamanda ona güldü. Onları inandırmaya çalışır ve pilav yapan tavşanları taklit etmeye başlar ve bu sırada öğretmenine vurur. O cezalandırıldı. Doraemon'a bundan bahsettiğinde o bile güler ve bunun mümkün olmadığını ona açıklar. Ancak Nobita kararlıydı, bu yüzden Doraemon bir alet, "Uyumsuz Görüş Rozeti" çıkarıp ayda bir atmosfer yaratmak zorunda kaldı. Hayvan kilini kullanarak Moonbit'i yarattılar ve evlerine döndüler. Nobita' Annesi ona Ayı Görüntüleme Töreni için susuki otu getirmesini söyler. Orada bir çocuk gördü ama onu aradığında aniden ortadan kayboldu.

Ertesi gün Luka adında yeni bir öğrenci gelir ve Nobita onun dün gördüğü çocuk olduğunu görünce şaşırır. Nobita eve varır varmaz Doraemon'dan onu Krallığa götürmesini ister. Oraya vardıklarında, daha önce yaydıkları "Yıldırım Yosunu" nun etkisi olan bambu bitkilerinin parladığını gördüler. Şimdi Nobita, Shizuka, Gian ve Suneo ile oyun alanında ve onlara rozeti veriyor ve onları Krallığa davet ediyor. Luka onlara katılır ve tavşan krallığında büyük bir karşılama alırlar. Orada Nobita'ya benzeyen ve ona Nobit adını veren bir tavşanla tanışırlar ve Nobita ile dalga geçerler. Shizuka, Nobit'ten onlara orayı iyi bir şekilde gezdirmesini ister. Doraemon, taktıkları rozet sayesinde bu krallığı görebildiklerini ortaya koyuyor ve sadece rozet sayesinde olduğu için onu çıkarmamaları konusunda onları uyarıyor,

Bunu söylediği birkaç saniye içinde (Nobita'nın Moonbit'i yaparken yaptığı) devasa bir tavşan canavar gelir ve ortalığı kasıp kavurur. Nobita onu kovalar ve rozeti olmadan derin bir uçuruma düşer. Kısa süre sonra grup geldi ve her şeyi gören Nobit onlara Nobita'nın düştüğünü söyler. Doraemon, nasıl nefes aldığı için Nobita için çok endişeleniyor. Aşağıdan Nobita'nın sesi çınladı ve grup, Nobita'nın güvende olduğunu keşfetti ve kısa süre sonra Luka'nın bir Dünyalı olmadığını öğrendi.

O, Kaguya gezegeninden Espal ve Ether olarak bilinen özel güçleri var. Luka, arkadaşlarını kız kardeşi Luna ile tanıştırdı ama aniden yüksek bir ses duydular ve oraya gittiler ve bunun AI'nın şarkısı olduğunu keşfettiler. Luka, herkese gücünün diğer Espal'den oldukça farklı olduğunu ve ayrıca yapay zekanın geleceği görebildiğini söyler. Grup, Ay'ın yüzeyinde bir Uzay Kartı Yarışı yapmaya karar verdi. Gian, Suneo ve AI liderdi. Arabaları devasa bir kayaya çarpmak üzereydi, ancak yapay zeka gücünü onu yok etmek için kullandı.

Sonra aniden, bilinmeyen bir baskın gücü birdenbire ortaya çıktı ve Espal'ı yakalamaya çalıştı. Sonra diğer Espal da patlama hakkında bilgi almak için saklandıkları yerden yüzeye çıktı. Kaguya varlıkları, Espal'ı zayıflatmak için "Eter Bozulmasını" kullandı. Doraemon herkese kaçmak için "Her Yer Kapısına" koşmalarını söylerken Kaguya varlıkları artık Luka hariç tüm Espal'ı ele geçirmişti ama Luka kalmaya karar verdi ve o da kaçırıldı.

Kaguya varlıklarının saldırısı nedeniyle her yer kapısı patladı. Nobita, Doraemon'a Ay'a uçmak için "Bambu Copter" kullanmasını söyler, ancak Doraemon bunu reddeder. Bu Mozo'dan hemen sonra, Shizuka'nın gömleğinden Kaguya kaplumbağası çıktı ve onlara kendisinin ve Luka'nın Dünya'ya gelmek için kullandıkları acil durum gemisini kullanmalarını söyledi. Doraemon herkese durumu düzeltebileceğini ve akşam 7'de burada toplanacağını söyledi. 7'de uçtular ve Doraemon herkese dinlenmelerini söyledi çünkü oraya varmaları bütün bir günlerini alacaktı.

Oraya vardıklarında bir şeyler söylemeye çalışan Moonbit'i buldular, onu takip etmeye karar verdiler ve Luna'yı öğrendiler. Luna, Luka'nın rozetini kendisine verdiğini ve bu yüzden kaçmayı başardığını açıkladı. Nobita, Doraemon, Suneo, Mozo ve Gian, Kaguya'ya gitmeye karar verir ve Doraemon, Shizuka'ya yedek cebini ve "Tehlike Alarmı"nı verir. Bu sırada Komutan Godat, Luka'yı Diabolo'ya götürdüğünde Diabolo, Diabolo'nun artık Kaguya'yı terk edip Dünya'ya saldırmayı planladığını açıklar.

Kısa süre sonra Godat, Luka'yı kelepçelerden kurtardı. Sadece kullanıldığını bildiği için öfkeyle doldu. Kraliyet hizmetkarları oraya ulaşır ve Godat ile Luka'yı tutuklar. Oraya vardıklarında,arkadaşlar gezegenin yerel sakinlerine Espal hakkında soru sormaya karar verdiler. Sakinler, onlar hakkında hiçbir şey bilmediklerini ancak gezegenin tüm önemli insanlarının Kraliyet Sarayı'nda yaşadığını ortaya koyuyor. Ekip, Saray'a girerek Luka ve arkadaşlarını aramaya başladı. Hapishanede Goddart, Luka'ya kendisinin (Espal'ı yaratan kişi) Dr. Godal'ın soyundan geldiğini açıklar ve ona atalarından miras kalan ve Luka'nın cebinde tuttuğu mavi bir küre verir. Ekip oraya gelir ve Espal'ı serbest bırakır. Luka onlara Godat'ın müttefikleri olduğunu söyler. Gian ve Suneo kraliyet askerlerini halletmeye karar verirken, Godat, Luka, Nobita ve Doraemon, Diabolo ile savaşmak için ilerler. Diabolo'nun bir robot olan gerçek formu ortaya çıktı. Bunu gören herkes şok oldu. Diabolo dördüne saldırdı ve onlar bilinçsiz hale gelirken Gian ve Suneo'nun silahları bitti ve onlar da yakalandı.

Bu sırada Ay'da Shizuka, Nobit'in bir şey üzerinde çalıştığını görür ve rozeti çıkarır çıkarmaz Nobit'in ve tüm Tavşan Krallığının ortadan kaybolacağını düşünmeye başlar. Onu kaldırır ve hala Nobit'i görebildiği için şok olur. Nobit tarafından yapılan Gerçeklik Rozeti yüzünden. Shizuka hızla rozeti takar. Luna onu arar ve Tehlike Alarmının çaldığını söyler ve Shizuka "Fikir" der.

Nobita ve ekibi uyanır ve kendilerini bir kafeste bulur. Diabolo onlara Ether'i yeniden gençleşmek için kullanacağını söyler. Kısa süre sonra biraz gençleşir. Nobita onu bir alet çıkarması için kışkırtır ama Doraemon cebinin orada olmadığını söyler. Diabolo bilincini kaybettiğinde cebini almıştı. Sonra aniden Shizuka ve Luna, Moonbit ile birlikte Doraemon'un cebinden çıkar ve Espal'ı serbest bırakırlar ve onlara bunun Nobit'in rozeti yüzünden olduğunu söylerler.

Tüm tablo Diabolo'nun aleyhine döndü ve o yok edilmek üzere ama Luna'yı yakalayıp kaçmayı başarıyor. Dünya'ya gideceğini ve onu yok edeceğini söylüyor. Ardından Mozo, kabuğunun evrendeki en sert olduğunu söyler ve onu Hava Şokuna koyarlar ve Luka, Nobita'ya bir Güç Desteği verir ve Mozo, doğrudan geminin içinden geçerek onu tamamen yok eder. Suneo, Luna'yı yakalar ve onu düşmekten kurtarır. Aniden mavi küre parlamaya başlar ve gezegenin ışığı geri gelir. Doraemon küreyi araştırır ve onlara bunun Ether ile temas ettiğinde çoğalmak ve patlamak üzere yapılmış bir tür Parlayan Yosun olduğunu söyler. Nobita, Luka'nın atalarının bir gün geri gelip gezegenin ışığını geri getireceğini bildiklerini söylüyor. Goddart, Luka'dan kendisiyle kalmasını ister ama o, huzurlu bir yaşam için bunu söylemeyi reddeder.

Ay'a döndüğümüzde, veda etme zamanı geldi, Luka, Doraemon'dan Espal'ın sadece normal varlıklar olduğu ve tavşan kulaklarının kaybolup normal varlıklar olduklarına dair bir teori yaratmasını ister. Doraemon ve arkadaşları onlara veda ettikten sonra Dünya'ya geri döner. Bundan sonra Espal için huzurlu bir yaşam sağlamak için rozetlerini gömüyorlar.

Film müziği[değiştir | kaynağı değiştir]

Tema şarkısı Dai Hirai'nin “THE GIFT” şarkısıdır .

Takayuki Hattori'nin bestelediği müziklerle 27 Şubat 2019'da ayrı bir film müziği yayınlandı.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Japon seslendirme sanatçısı
Doraemon Vasabi Mizuta
Nobita Megumi Ohara
Shizuka Yumi Kakazu
Suneo Tomokazu Seki
Gian subaru kimura
Luka Junko Minagava
Luna Alice Hirose
Cancer Sōichi Nakaoka
Crab Shigeo Takahashi
Goddart Yuya Yagira
Dİabolo Kōtaro Yoshida
Moobit Akino Vatanabe
Tamako Nobi Kotono Mitsuishi
Nobisuke Nobi Yasunori Matsumoto
Dekisugi Shihoko Hagino
Sensei Wataru Takagi
Aru Ikue Ōtani
Mozo Yukiji
Kaia Ai Sakai
Nuru Michiyo Murase
Moru Noriaki Kimiko
Rukoru Hitomi Nabatame
ruko
Nuru
Horuru
runi
Tsukkuru
Beru

Gişe[değiştir | kaynağı değiştir]

Toho'nun dağıtımını yaptığı Film ilk hafta sonunda 586.000 izlenmeyle 6,2  milyon dolar kazandı ve Japon gişesinde bir numara oldu. Film, Asya'da toplam 65.140.056 $ gişe için Japonya'da 5.02 milyar Yen (45.740.319 $ ) ve Çin ve Vietnam'da 19.855.318 $ hasılat elde etti .

İşte bu filmin Japonya'da tüm hafta sonları gişesini gösteren bir tablo

# Rütbe Hafta sonu Hafta sonu brüt Mevcut hafta sonuna kadar toplam brüt
1 1 2–3 Mart 695.700.000 Yen (6,2  milyon $) 757.437.800 Yen (6,8  milyon $)
2 1 9–10 Mart 612.046.700 Yen (5,5  milyon $) 1.491.610.300 Yen (13,5  milyon $)
3 1 16–17 Mart 437.689.000 Yen (3,9  milyon $) 2.057.055.800 Yen (18,6  milyon $)
4 1 23–24 Mart 310.745.700 Yen (2,8  milyon $) 2.866.733.800 Yen (26,0  milyon $)
5 1 30–31 Mart 323.763.200 Yen (2,9  milyon $) 3.826.872.100 Yen (34,8  milyon $)
6 1 6–7 Nisan 174.742.000 Yen (1,6  milyon $) 4.532.025.400 Yen (41.0  milyon $)
7 2 13–14 Nisan 97.795.500 Yen (873.000 $) 4.684.036.700 Yen (42,4  milyon $)
8 8 20–21 Nisan ¥41.445.900 (370.000$) 4.739.882.100 Yen (43,0  milyon $)
9 9 27–28 Nisan 27.000.000 Yen (250.000 ABD Doları) 4.768.000.000 Yen (43,4  milyon $)
10 10 4–5 Mayıs 27.888.400 Yen (252.000 ABD Doları) 4.945.496.100 Yen (44,9  milyon $)
11 - 11–12 Mayıs 7.000.000 Yen (64.000 ABD Doları) 4.960.000.000 Yen (45.0  milyon $)
NİHAİ TOPLAM - - - 5.020.000.000 Yen (45,6  milyon $)