Désirée (İsveç prensesi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Prenses Désirée
Barones Silfverschiöld
Doğum2 Haziran 1938 (85 yaşında)
Haga Sarayı, Solna, İsveç
Eş(ler)iBaron Niclas Silfverschiöld
Çocuk(lar)ıBaron Carl
Barones Christina-Louise
Barones Hélène
Tam adı
Désirée Elisabeth Sibylla
HanedanBernadotte
BabasıPrens Gustaf Adolf, Västerbotten Dükü
AnnesiSaxe-Coburg ve Gotha Prensesi Sibylla

Prenses Désirée, Barones Silfverschiöld (Désirée Elisabeth Sibylla; d. 2 Haziran 1938), İsveç Prensi Gustaf Adolf ve Saxe-Coburg-Gotha Prensesi Sibylla'nın üçüncü çocuğu ve İsveç Kralı VI. Gustaf Adolf'un torunu. Küçük erkek kardeşi, İsveç Kralı XVI. Carl Gustaf'tır.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Désirée, 2 Haziran 1938'de Västerbotten Dükü Prens Gustaf Adolf'un (İsveç Veliaht Prensi Gustaf Adolf'un oğlu ve geç karısı Connaught prensesi Margaret) ve karısı Saxe-Coburg ve Gotha prensesi Sibylla'nın (Prens Charles Edward'ın kızı, Saxe-Coburg ve Gotha Dükü ve karısı Schleswig-Holstein prensesi Victoria Adelaide) üçüncü kızı ve çocuğu olarak doğdu.

Desiree, 30 Haziran 1938'de İsveç'in Stockholm kentindeki Solna Belediyesindeki Solna Kilisesi'nde vaftiz edildi;[1] büyük büyükannesi Kraliçe Desideria'dan sonra Desiree ve annesi Prenses Sibylla'dan sonra Sibylla isimleri verildi.

Stockholm'ün dışındaki Haga Sarayında üç kız kardeşiyle birlikte büyüdü; birlikte Haga Prensesleri olarak biliniyorlardı.

Kasım 1960'ta Désirée, ablası Prenses Birgitta'ya dedeleri Kral Gustaf VI Adolf adına Amerikan-İskandinav Vakfı'nın 50. yıldönümü nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'ne yaptığı ziyarette eşlik etti. Onların şerefine iki prenses için Chicago'daki Renaissance Blackstone Hotel'de Belediye Başkanı Richard Daley tarafından bir balo düzenlendi.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Stock Photo - Christening of Princess Desiree of Sweden at the Church of Solna, Sweden, 30 June 1938. Princess Desiree (1938-), the third daughter of Prince Gustaf Adolf, Duke of". Alamy.com. 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2017. 
  2. ^ "November 3, 1960 - 2 Princesses Will Visit Chicago". Archives.chicagotribune.com. 3 Kasım 1960. 10 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2017.