Comfort (yumuşatıcı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Comfort
TürYumuşatıcı
SahibiUnilever
KökeniBirleşik Krallık
Çıkış1969

Comfort Unilever tarafından İngiltere'de ve dünyada satılan kumaş yumuşatıcı markasıdır. Ürün yelpazesi Comfort Pure (hassas ciltler için) ve Comfort Crème (premium marka) içerir.[1] Kokular arasında Passion Flower ve Ylang Ylang, Lily ve Riceflower, Wild Armut, Ginkgo ve Original Comfort Blue bulunmaktadır. Ürün Endonezya'da Molto ve Şili'de Soft ismi ile satılıyor ve Comfort'a benzer varyantlara sahiptir.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Comfort, 1969'da İngiltere'de piyasaya sürülen ilk kumaş yumuşatıcıydı. Bugün Comfort, Avrupa, Asya, Latin Amerika ve Orta Doğu'da faaliyet gösteren küresel bir markadır. 1984 yılında, Comfort için ilk konsantre kumaş yumuşatıcı piyasaya sürüldü, bu da düzenli kumaş koşullandırıcısından üç kat daha konsantre idi.

1990'larda, Comfort markası bir dizi değişiklik geçirdi: 1992'de yeni bir logo ve daha modern ambalaj, 1993'te ilk tamamen biyolojik olarak çözünebilen formülasyon tanıtıltı. 1998'de Comfort kartonları daha çevre dostu ve hafif kırılabilir şişelerle değiştirdi. İlk hipoalerjenik kumaş kremi ve çamaşır kurutma makinesi sunuldu.[2]

2004 yılında Comfort, Birleşik Krallık, Comfort Pearls'de ilk kumaş yumuşatıcı kapsüllerini üretti. 2005 yılında Comfort Comfort Creme olarak adlandırılan bir premium varyant başlatıltı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Mayıs 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]