Chocolate (Masters of Horror)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Chocolate"
Masters of Horror bölümü
DVD kapağı
Bölüm no.1. sezon
5. bölüm
YönetmenMick Garris
SenaristMick Garris
Merkezî karakterJamie
Prodüksiyon no.105
Yayın tarihi25 Kasım 2005 (2005-11-25)
Bölüm oyuncuları

Henry Thomas
Lucie Laurier
Stacy Grant
Leah Graham
Matt Frewer

Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Jenifer"
Sonraki →
"Homecoming"
Masters of Horror (1. sezon)

"Chocolate", Masters of Horror dizisinin 1. sezonunun 5. bölümüdür. Bölüm ilk olarak 25 Kasım 2005'te Kuzey Amerika'da yayımlandı. Mick Garris hem bölümü yönetti hem de senaryosunu yazdı.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapay lezzetler geliştiren Jamie, ağzında çikolata tadı hissetmesiyle bir kişinin gördüğü şeylere, kokusuna, duyduklarına ve hissettiklerine tanıklık etmeye başlar. Jamie zaman zaman istememsizce kendini o kişinin yerinde bulur ve o kişi o anda ne yaşıyorsa onu deneyimler. O kişiyi bir erkekle cinsel ilişkiye girdiği sırada onu deneyimleyen Jamie, deneyimlediği kişinin aslında bir kadın olduğunu öğrenir. Jamie daha sonra onu aynaya baktığı sırada deneyimler ve ona âşık olur. Kadının adı Catherine'dir. Bir gün yine Catherine'i deneyimlediğinde Catherine'in erkek arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğüne şahit olur ve Catherine'in kollarından akan kanların sıcaklığını hisseder. Jamie, Catherine'in yaşadığı yeri bilmiyordur ancak yine de onu bulmaya karar verir. Catherine'i deneyimlediği sırada edindiği bilgilerle onun Kanada'da yaşıyor olabileceğine karar veren Jamie, Kanada'ya gider.

Jamie, Kanada'da bir gazetede cinayet haberini okur ve bir kutu çikolata alarak cinayetin yapıldığı eve gider. Kapısı polisler tarafından mühürlenmiş olan evde kimse yoktur. Jamie, evin penceresinden dışarı baktığında Catherine'i arabasına binip uzaklaşırken görür. Akşam Catherine'in kaldığı yere giden Jamie ona aldığı çikolataları gösterir. Çikolatayı gören Catherine, kapıyı Jamie'nin yüzüne kapatır. Jamie bir gün Catherine'i takip ederken onun izini kaybeder. Jamie çeşmede su içerken Catherine gelir ve Jamie'ye neden takip ettiğini sorar. Jamie, Catherine'e sadece konuşmak istediğini söyler. Jamie ve Catherine bir masada oturmuş öğle yemeği yerken Jamie Catherine'e onu sevdiğini söyler ve bazı zamanlar onun içine girip gördüklerini gördüğünü, hissettiklerini hissettiğini ancak bunu kontrol edemediğini anlatır. Yemekten sonra Jamie ve Catherine yürüken Jamie polisleri fark eder ve Catherine'i engelleyerek onun polisler tarafından fark edilmesini önler. Catherine, Jamie'den onu eve götürmesini ister. Jamie ve Catherine, Catherine'in evine gider. Catherine, Jamie'ye bir bardak içki verdikten sonra ikisi öpüşmeye başlar. Öpüşme sırasında Catherine silahını çeker ve Jamie'ye doğrultur. Jamie ve Catherine birbirleriyle mücadele ederler. Sonunda Jamie Catherine'in silahını ele geçirir. Catherine'in elinde ise bir mızrak vardır. Jamie, Catherine'e durmasını söyler. O sırada Jamie tekrar Catherine'i deneyimlemeye başlar. Catherine mızrağına davrandığı sırada Jamie Catherine'i silahla vurarak öldürür.

Oyuncular ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]