Carnegie Uluslararası Barış Vakfı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Carnegie Uluslararası Barış Vakfı
Carnegie Endowment for International Peace
Washington, D.C.'deki genel merkezi
KısaltmaCEIP
Kuruluş14 Aralık 1910 (113 yıl önce)
KurucuAndrew Carnegie
TürVakıf
Yasal statüKâr amacı gütmeyen kuruluş
AmaçYeni politika fikirlerinin analizi ve geliştirilmesi yoluyla barışı ve uluslararası işbirliğini ilerletmek
Merkez1779 Massachusetts Avenue, Washington, D.C., Amerika Birleşik Devletleri
Hizmet bölgesiGlobal
YöntemlerPartizan olmayan politika araştırması ve analizi, bağımsız analiz ve politika fikirlerini yaymak için politika yapıcılara brifing verme, gayri resmi ve yarı resmi diplomasiye destek, bursiyerleri eğitme ve onlara mentorluk yapma, bağımsız kuruluşlar haline gelen girişimleri kuluçkaya yatırma, halka açık etkinlikler, dijital içerik geliştirme ve dağıtma
AlanlarUluslararası ilişkiler,barış ve çatışma çalışmaları,iklim,enerji
LiderMariano-Florentino Cuéllar
Resmî sitecarnegieendowment.org
Net gelir$58,136,839

Carnegie Uluslararası Barış Vakfı (İngilizce: Carnegie Endowment for International Peace) ülkeler arası iş birliğini geliştirmeyi ve Birleşik Devletler'in uluslararası anlamda aktif uğraşlarını geliştirmeyi amaçlayan, kâr amacı gütmeyen özel bir örgüttür.[1] 1910 yılında Andrew Carnegie tarafından kurulan vakfın çalışmaları tarafsızdır ve uygulanabilir sonuçlar elde etmeyi amaçlar.

Araştırmalar, yayınlar, toplantılar ve zaman zaman da yeni kurumlar ve uluslararası şebekeler oluşturarak vakıf yeni politika yaklaşımlarının oluşturulmasına ortaklık eder.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "About the Global Think Tank". Carnegie Endowment for International Peace. 21 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2016.