Bilgisayar Mühendisleri Odası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bilgisayar Mühendisleri Odası
KısaltmaBMO
Kuruluş2 Haziran 2012
MerkezNecatibey Cad. No:88/7, Ankara ,Türkiye[1]
Mehmet Birkan SARIFAKIOĞLU[2]
ÜyelikTürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği
Resmî sitewww.bmo.org.tr/

Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO) 24 Mart 2012 tarihinde Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 43. Olağan Genel Kurulu ve 2 Haziran 2012 tarihinde TMMOB 42. Olağan Genel Kurulunda alınan kararla kurulmuştur. 6235 sayılı TMMOB yasası uyarınca kurulmuş olan BMO, 1982 Anayasasının 135. maddesinde tanımlanan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur. Türkiye sınırları içinde meslek ve sanatlarını yürütmeye yasal olarak yetkili mühendis, yüksek mühendis, yüksek mimar, mimarları ve şehir plancılarını örgütünde toplayan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) içinde yer alan ve tüzel kişiliğe sahip olan 24 odadan biridir.

Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformasyon Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinden mezunları bünyesinde barındıran BMO'nun bugünkü üye sayısı 5.000'in üzerindedir. Odanın merkezi Ankara'dadır. İllerde temsilcilik açma çalışmaları 2012 sonu itibarıyla devam etmektedir.

Odanın işlev ve işleyişine dair esaslar BMO Ana Yönetmeliği'nde tanımlanmıştır.

Amaçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Odanın amaçları BMO Ana Yönetmeliği'nde tanımlanmıştır.

Yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurumun eski logosu

BMO'yu oluşturan Bilgisayar Mühendisleri Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından farklı zamanlarda EMO'nun yayınlarında Bilişim alanında yayınlar gerçekleştirdiler.

BMO'nun 2011 yılında başlayan son kuruluş çalışmasında oda kuruluşu konulu ilk yayın çalışması Ekim 2011 tarihli EMO Ankara Şubesi tarafından yayınlanan BMO Kuruluş Raporu'dur.

BMO kurulduktan sonra, üyeleri ve halka yönelik olarak ilk yayın girişimini, odanın Basın Yayın ve Sosyal Medya Komisyonu çalışmaları ile yayınlanması hedefiyle Bilgisayar Mühendisliği Dergisi yayın hayatına başlamıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2014. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]