Bear Gölü (Colorado)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bear Gölü (Kolorado)
Harita
Havza
KonumKolorado, ABD
Genel bilgiler
Yüzey rakımı2.880 m
Wikimedia Commons

Bear Gölü (İngilizce: Bear Lake) ABD'de Kolorado eyaletinde bulunan Rocky Dağı Ulusal Parkı içinde manzaralı bir göl ve birkaç yürüyüş patikasının başlangıç mevkii.

Bu golün rakımı 2,880 m olup "Hallett Zirvesi" ile ABD iki büyük akarsu havzasını ayıran kıtasal bölme(en) sırtları arasındaki vadidedir. Koordinatları 40°18′48″N 105°38′54″W / 40.31324°K 105.648222°B / 40.31324; -105.648222 olan bir Alpler tipi göldür. Gölün kuzey sahilinin arka planında Kolorado'nun en yüksek rakımlı mevkinin bulunduğu Longs Zirvesi vardır. Bear Golü mevki, bazıları kolayca yürünebilecek bazıları gayet büyük efor sarfı gerektirecek, birkaČ yürüyüş patikalarının başlangıç noktasıdır. Bear Golü jeolojik buz döneminde bir buzul tarafından bir vadide önünde bulunan buzul eriyince biriken moren yığınının arkasinda kalan akarsunun sularini biriktiren bir doğa barajı olması nedeni ile ortaya çıkmıştır.

Bear Golü'ne iyi bakımlı bir motorlu vasıta yolu bulunmaktadır ve bu yol yıl boyunca açıktır. Bu yol yaklaşık 16 km uzunlukta olup Rocky Dağı Ulusal Parkı'nın "Beaver Meadow Girişi"nde başlamaktadır. Fakat nispeten yüksek rakımda fena hava şartları bazen geçici olarak bu yolu kapatmaktadır. Gol etrafında çok sayıda motorlu vasıta parking sahası bulunmaktadır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]