Baylor Tıp Fakültesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Baylor Tıp Fakültesi
Harita
Eski isim(ler)iDallas Üniversitesi Sağlık departmanı
Baylor Üniversitesi Tıp Fakültesi
BaşkanPaul Klotman
KonumHouston, Texas, Teksas, A.B.D.

Baylor Tıp Fakültesi (BCM) Dünyanın en büyük tıp merkezi olan Texas Sağlık merkezi içinde Houston, Texas'ta bulunan özel, bağımsız bir sağlık bilimleri merkezidir.[2] BCM dört akademik bileşenden oluşur: Tıp Fakültesi, Biyomedikal Bilimler Enstitüsü; Sağlık Meslekleri Okulu ve Ulusal Tropikal Tıp Okulu.

Okul, CHI St. Luke's Health sisteminin amiral gemisi hastanesi olan Baylor St. Luke's Tıp Merkezi'nin Katolik Sağlık Girişimleri (CHI) ile birlikte kısmen sahibidir. Diğer bağlı eğitim hastaneleri ve araştırma enstitüleri arasında Harris Sağlık Sistem’i, Ben Taub Hastanesi, Teksas Çocuk Hastanesi, Texas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi, TIRR Memorial Hermann, Menninger Kliniği, Michael E. DeBakey VA Tıp Merkezi ve Çocuk Hastanesi bulunmaktadır. San Antonio.[3] 18 Kasım 2020'de Baylor Tıp Fakültesi, Baylor Scott & Beyaz Sağlık ile yeni bir bağlantı kurduğunu duyurdu. Bu , Teksas, Temple'da 2023 sonbaharından itibaren yılda 40 öğrenci alacak yeni bir bölgesel tıp fakültesi kampüsünün geliştirilmesiyle sonuçlanacak.

Baylor Tıp Fakültesi'nin akademik programları, kendi alanlarında sürekli olarak ülkedeki en üst sıralarda yer almaktadır. Ek olarak, Ulusal Tropikal Tıp Okulu, ülkedeki sadece hasta bakımı, araştırma, eğitim ve ihmal edilen tropikal hastalıklarla ilgili politikaya adanmış tek okuldur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 30 Haziran 2020 itibaren. U.S. and Canadian Institutions Listed by Fiscal Year 2020 Endowment Market Value and Change in Endowment Market Value from FY19 to FY20. National Association of College and University Business Officers and TIAA. 19 Şubat 2021. 21 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2021. 
  2. ^ "TMC – Leader in Collaborative Medicine and Research – Houston, TX". Texas Medical Center. 31 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2018. 
  3. ^ "Fast Facts & Figures - Baylor College of Medicine - Houston, Texas". 10 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2012.