Aşkta İki Hafta

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşkta İki Hafta
Two Weeks Notice
YönetmenMarc Lawrence
Oyuncular
DağıtıcıWarner Bros
CinsiSinema
RenkRenkli
Yapım yılı2002, ABD
Süre101 dakika
Dilİngilizce
Bütçe60 milyon dolar
Hasılat200 milyon dolar
Filmdeki yıkılmak istenen toplum merkezi

Aşkta İki Hafta (Two Weeks Notice) 2002 yapımı bir Amerikan filmidir. Marc Lawrence‘in yönettiği filmin prodüktörü ve kadın başrol oyuncusu Sandra Bullock, erkek başrol oyuncusu ise Hugh Grant’tir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Lucy Kelson çevreci bir avukattır. Otel sahibi milyoner George Wade ise gayrimenkul yatırımları yapmakta ve Lucy’nin çok önem verdiği tarihi bir yapıyı (toplum merkezi) yıkmak istemektedir. Lucy George’a karşı mücadele eder. Lucy’nin kararlılığı ve hukuk bilgisinden etkilenen George bu niyetinden geçici olarak vaz geçer ve Lucy’i firmasının hukuk müşaviri olarak işe alır. Ancak bir süre sonra George'un Lucy‘i bir hukukçudan çok kişisel asistan olarak gördüğü anlaşılır. Gururlu Lucy bu duruma katlanamaz ve firmadan ayrılmaya karar verir. Ne var ki, George Lucy’nin başka bir iş bulmasına engel olmaktadır. Lucy George’u yumuşatmak için kendi yerine bir başka hukuk müşaviri bulmaya çalışır. Bu işe talip olan June adlı bir genç kızın gayrimenkul işinde hiç deneyimi yoktur. Fakat kızı beğenen çapkın George kızı Lucy’nin çekincelerine rağmen işe alır. Bu durum Lucy ile June arasında bir soğukluğa hatta kavgaya yol açar. Üstelik George yeniden tarihi binayı yıkmaya karar vermiştir.

Sinirlenen Lucy George ve June’u bırakıp kendini yoksullara hukuki yardım işine verir. Fakat bir süre sonra George Lucy’i, Lucy de George’u özlemeye başlar. George tarihi binayı koruma sözü verir ve ikili yeniden bir araya gelir.[1]

Oyuncular ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "IMDB". 30 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2020.