Aydın Büyükşehir Belediyespor (erkek voleybol takımı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aydın Büyükşehir Belediyespor
{{{ad}}} arması
Tam adıAydın Büyükşehir Belediyespor Kulübü
KısaltmasıAydın Büyükşehir Belediyespor
LigTürkiye Erkekler Voleybol Birinci Ligi
Kuruluş2014
SalonAydın Mimar Sinan Spor Salonu
YerAydın, Türkiye
RenklerMavi ve Beyaz
BaşkanTürkiye Polat Bora Mersin
KoçTürkiye Onur Göçmengil
KaptanTürkiye Görkem Göçmen
Web sitesiaydinbsbspor.com/
Formalar
İç Saha
Deplasman
Aydın Büyükşehir Belediyespor • Voleybol
Kadın Voleybol Takımı Erkek Voleybol Takımı

Aydın Büyükşehir Belediyespor (erkek voleybol takımı), Aydın Büyükşehir Belediyespor’un Türkiye Erkekler Voleybol Birinci Ligi’nde mücadele eden profesyonel erkek voleybol takımıdır. Kulüp 07 Kasım 2014 tarihinde kurulmuştur. Aydın’da faaliyet göstermektedir. Renkleri mavi ve beyazdır. Maçlarını Aydın Mimar Sinan Spor Salonu’nda oynamaktadır.[1][2]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Aydın Büyükşehir Belediyespor (erkek voleybol takımı) 2014 yılında kurulmuştur. Başta Aydın ve Türk voleyboluna başta alt yapı olmak üzere büyük bir katkı sağlayan ve asıl hedefi her zaman Türk voleyboluna yetenekli oyuncular kazandırmaya çalışan kulüp bu doğrultu da Erkekler 2. Ligi ve 3. Ligi arasında uzun seneler mücadele etmiştir.

Takım, 2020-21 sezonunda mücadele ettiği Türkiye Erkekler Voleybol İkinci Ligi'nde oynadığı final etabı play off maçları sonucunda grubunu 2. sırada tamamlayarak Türkiye Erkekler Voleybol Birinci Ligi'ne yükselmiştir. 2021-22 sezonu Türkiye Erkekler Voleybol Birinci Ligi A Grubunu 4. sırada tamamlayan takım, oynadığı yarı final grup etabını son sırada tamamlamış ve sezonu yarı final etabında noktalamıştır. 2022-23 sezonu Türkiye Erkekler Voleybol Birinci Ligi A Grubunu 6. sırada tamamlayan takım play off'lara katılamamış ve sezonu noktalamıştır. Takım, 2023-24 sezonunda da mücadelesine Türkiye Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde devam edecektir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Voleybolda Erkekler 1. Lig'e yükselen takımlar belli oldu". www.trtspor.com.tr. 24 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2021. 
  2. ^ "File'nin Efeleri 1. Lig'de". Aydın Haberleri - Aydın Ses Gazetesi. 24 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2021.